Bild på Saffransskorpor

Saffransskorpor

Dr. Oetker, www.oetker.se
ons, 2012-08-08 08:54

Recept på guldfärgade skorpor med knaprig mandel!

Receptet ger

ca 40
st

Ingredienser & Gör så här

Ingrediens

  • 50 g Dr. Oetker hackad mandel (1 påse)
  • 100 g smör
  • 1 dl socker
  • 2 st ägg
  • 1 tsk Dr. Oetker bakpulver
  • 3 1/2 dl vetemjöl
  • 1 msk Dr. Oetker Saffransarom (alt. 1 påse á 50 g torkad saffran)

Gör så här

  1. Rör smör, saffran och socker mjukt.

  2. Tillsätt äggen, ett i taget och rör smeten poröst.

  3. Tillsätt mandel och mjöl blandat med bakpulver och rör samman till en rätt kladdig deg.

  4. Forma 3 längder på bakplåtspapper och lägg dem på plåt.

  5. Grädda i 200 grader i 10-15 minuter.

  6. Låt svalna på plåten och skär dem i ca 2 cm breda bitar. Stäng av ungnen och låt skorporna torka i eftervärmen.

  7. Gillar man inte saffran, kan man byta den mot 2 tsk stött kardemumma.

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.