Bild på Sarah Bernard med chokladmousse

Sarah Bernard med chokladmousse

Dr. Oetker, www.oetker.se
tis, 2011-04-26 09:55

Recept på klassisk biskvi, där receptet är förenklat, då man använder sig utav makroner som botten. 

Receptet ger

20-24
st

Ingredienser & Gör så här

Ingrediens

  • 1 påse Dr. Oetker Tårtmousse med chokladsmak
  • 2 1/2 dl mjölk
  • ev. lite konjak eller cointreau
  • 20-24 st makroner
  • 300 g mörk choklad
  • Violdekoration eller annan valfri dekoration

Gör så här

  1. Gör tårtmoussen enligt anvisningen på förpackningen. Lägg tårtmoussen i en spritspåse.

  2. Droppa ev. några droppar konjak eller cointreu på makronerna. Spritsa ut tårtmoussen på dem. Ställ in bakelserna i frysen i en timme tills ytan är stel.

  3. Smält chokladen i vattenbad, den ska vara flytande och ljummen. Doppa makronerna i chokladen, ta hjälp med en sked så att all mousse blir täckt med choklad.

  4. Håll bakelserna upp och ner så att överflödig choklad rinner tillbaka ner i skålen.

  5. Strö över dekorationsströssel innan chokladen stelnat. Förvaras i kylskåp till servering.

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.