Bild på Skurna Pepparkakor

Skurna Pepparkakor

Kungsörnen, www.kungsornen.se
tors, 2010-04-15 13:26

Receptet ger

160
st
går bra att halvera

Ingredienser & Gör så här

Ingrediens

  • 1,5 dl vatten
  • 4 dl socker
  • 300 g smör eller margarin
  • 1 dl ljus sirap
  • 1 msk malda nejlikor
  • 1 msk kanel
  • 1 msk ingefära
  • 12 dl Kungsörnen Kärnvetemjöl 700 g
  • 2 tsk bikarbonat
  • 2 tsk mald eller stött kardemumma
  • 2 dl mandelspån

Gör så här

  1. Blanda bikarbonat med hälften av mjölet. Koka upp vatten och socker.

  2. Ta av grytan från plattan. Tillsätt sirap, matfett, nejlikor, kanel, ingefära och kardemumma till det varma sockervattnet. Rör till en jämn smet. Rör därefter ner mjölblandningen samt mandelspån. Låt degen vila i kylskåp ca 1 timme.

  3. Forma sedan degen till ca 4 cm tjocka rullar, slå in i plastfilm och platta till dem så att de blir rektangulära. Låt stå i kyl till nästa dag.

  4. Värm ugnen till 200°C. Skär degrullarna med en vass kniv i tunna skivor. Lägg dem på bakplåtspappersklädda plåtar. Grädda dem mitt i ugnen ca 5 minuter. Låt kakorna svalna på plåten och lossa med en stekspade. Förvara pepparkakorna i en tätslutande burk.

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.