Bild på Småkakor med ingefära

Småkakor med ingefära

piapiapia
tis, 2018-10-30 17:36

Recept på enkla småkakor med bra ”bett” av ingefära. 

Receptet ger

40-50
st

Ingredienser & Gör så här

Ingrediens

  • 150 gram smör
  • 60 gram Dr. Oetker Kanderad ingefära Här kan man lägga till eller dra ifrån beroende på hur mycket ingefära ni vill det ska smaks
  • 1 1/2 dl strösocker
  • 2 msk ljus sirap
  • 1-2 tsk mald ingefära Går att utesluta eller minska/öka, den kanderade ingefäran ger rätt bra bett som det är
  • 3 1/2 dl vetemjöl
  • 2 tsk Dr. Oetker vaniljsocker
  • 1 tsk Dr. Oetker bakpulver

Gör så här

  1. Vispa smör socker o sirap luftigt.

  2. Häll sedan i de torra ingredienserna och blanda väl, häll till sist i den kanderade ingefäran, blanda till en deg.

  3. Knåda kort stund och rulla sedan små bollar och lägg med lite mellanrum på bakpappersklädd plåt.

  4. Grädda i mitten av ugnen ca 8-11 min i 175 graders varmluftsugn (+25 grader på vanlig ugn).

  5. Låt svalna helt på plåten före du förvarar i lufttät burk.

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.