Söta kokosägg
Recept på gulliga och goda små ägg med kokos, passar perfekt att bjuda på till påsk.
Räcker till 8 st
8 st
Ingredienser
Så gör du
- 4 st ägg
- 3 dl strösocker
- 1 dl vatten
- 3 dl vetemjöl
- 1 dl riven kokos
- 1 tsk Dr. Oetker bakpulver
- 2 tsk Dr. Oetker vaniljsocker
- 6 dl florsocker
- 4 msk vatten
- 1/2 tsk Dr. Oetker citronarom
- 1 st Dr. Oetker glitterglasyr
Sätt ugnen på 175 grader.
Smöra och vetemjöla 2 st 23 cm springformar (eller grädda i omgångar, var noga med att smöra eller bröa formen på nytt mellan gräddning).
Vispa ägg och strösocker ljust och poröst.
Värm 1 dl vatten till sjudande och blanda det med äggsmeten.
Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker. Sikta sedan ner det i äggsmeten och blanda försiktigt tillsammans med riven kokos.
Dela smeten i två lika delar och häll i formar.
Grädda bottnarna ca 20 minuter. Prova med provsticka så att de är genomgräddade.
Ta ut bottnarna och låt svalna ca 10 minuter i springformen innan de vänds ut på plan yta och får svalna helt.
Stansa ut 8 st äggformade kakor ur kakorna och lägg de på ett galler.
Blanda florsocker, vatten och citronarom i en skål för att få en segt rinnig glasyr. Häll sedan över kakorna så att de täcks helt.
Låt glasyren stelna, och dekorera sedan med Dr. Oetker glitterglasyr (om du vill ha dekoration som stelnar använder du istället dekorationsglasyr eller kristyr).
Tips: Spara kakresterna som du får över när du stansat ut dina ägg. Det är perfekt att använda som bas till cakepops.