Logga in för att favoritmarkera
Länk kopierad till urklipp!
Kopiera länk till urklipp
Flaggad som olämpligt
Söta musslor
supergoda,spröda chokladkakor av fin mördeg som jag doppar i både strösocker och mandel.
Räcker till 40 st
Räcker till...
40 st
Recepttyp
Småkakor
Ingredienser
Så gör du
- 200 g smör eller margarin
- 1 st ägg
- 1/2 dl strösocker
- 1 msk vaniljsocker
- 2 msk kakao
- 3 1/2 dl vetemjöl
- GARNERING
- Knappt 1 dl strösocker
- Knappt 1 dl Hackad, skalad mandel
Börja med att vispa smöret vitt och pösigt. Tillsätt ägget, strösocker, vaniljsocker och kakaon. Rör ihop till en krämig massa.
tillsätt mjölet och arbeta snabbt ihop till en deg. Låt vila kallt i ca 20 minuter. Forma degen till en rulle 3-4 cm i diameter. Skär till 3-4 mm breda kakor.
blanda strösocker och finhackad och skalad mandel till garneringen. Doppa kakorna i blandningen och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
Grädda kakorna i 225 grader i 8-10 minuter. Ta ut och låt svalna.
Förvara kakorna i en burk med lock eller frys in och plocka fram efter hand.