Hoppa till huvudinnehåll
Om oss

Logga in / Skapa konto

Sök
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(4)

Söta musslor

supergoda,spröda chokladkakor av fin mördeg som jag doppar i både strösocker och mandel.

Mollysss

Vote
(4)

Räcker till 40 st

Räcker till...

40 st

Kategorier
Recepttyp Småkakor

Ingredienser

Så gör du

  • 200 g smör eller margarin
  • 1 st ägg
  • 1/2 dl strösocker
  • 1 msk vaniljsocker
  • 2 msk kakao
  • 3 1/2 dl vetemjöl
  • GARNERING
  • Knappt 1 dl strösocker
  • Knappt 1 dl Hackad, skalad mandel
  1. Börja med att vispa smöret vitt och pösigt. Tillsätt ägget, strösocker, vaniljsocker och kakaon. Rör ihop till en krämig massa.

  2. tillsätt mjölet och arbeta snabbt ihop till en deg. Låt vila kallt i ca 20 minuter. Forma degen till en rulle  3-4 cm i diameter. Skär till 3-4 mm breda kakor.

  3. blanda strösocker och finhackad och skalad mandel till garneringen. Doppa kakorna i blandningen och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. 

  4. Grädda kakorna i 225 grader i 8-10 minuter. Ta ut och låt svalna. 

  5. Förvara kakorna i en burk med lock eller frys in och plocka fram efter hand.