Logga in för att favoritmarkera
Länk kopierad till urklipp!
Kopiera länk till urklipp
Flaggad som olämpligt
Ingredienser
Så gör du
- 175 g Milda i folie
- 1,5 dl farinsocker
- 1 dl nötkärnor, grovhackade
- 1 dl solroskärnor, gärna rostade
- 1 tsk bakpulver
- 1,5 dl grahamsmjöl, (90 g)
- 2 dl vetemjöl, (120 g)
- 50 g mörk choklad, hackad
1. Sätt ugnen på 175°C. Rör margarin och farinsocker poröst.
2. Tillsätt de grovhackade nötterna och solroskärnorna. Rör om.
3. Blanda bakpulver, grahamsmjöl och vetemjöl väl och tillsätt det. Arbeta samman till en deg.
4. Tillsätt den hackade blockchokladen. Dela degen i 30 delar och forma till små bollar. Lägg dem på en smord eller bakplåtspappersklädd plåt. Platta till kakorna.
5. Grädda kakorna mitt i ugnen 10-12 minuter.