Bild på  Spröda solroskakor

Spröda solroskakor

Milda, www.milda.se
tors, 2010-05-27 10:37

Receptet ger

20 - 30
kakor

Ingredienser & Gör så här

Ingrediens

  • 175 g Milda i folie
  • 1,5 dl farinsocker
  • 1 dl nötkärnor, grovhackade
  • 1 dl solroskärnor, gärna rostade
  • 1 tsk bakpulver
  • 1,5 dl grahamsmjöl, (90 g)
  • 2 dl vetemjöl, (120 g)
  • 50 g mörk choklad, hackad

Gör så här

  1. 1. Sätt ugnen på 175°C. Rör margarin och farinsocker poröst.

    2. Tillsätt de grovhackade nötterna och solroskärnorna. Rör om.

    3. Blanda bakpulver, grahamsmjöl och vetemjöl väl och tillsätt det. Arbeta samman till en deg.

    4. Tillsätt den hackade blockchokladen. Dela degen i 30 delar och forma till små bollar. Lägg dem på en smord eller bakplåtspappersklädd plåt. Platta till kakorna.

    5. Grädda kakorna mitt i ugnen 10-12 minuter.

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.