Bild på Strassburgare med choklad

Strassburgare med choklad

Homemadefika, homemadefika.com
tis, 2016-12-20 16:22

Recept på spröda strassburgare med mjuk choklad som fyllning.

Ingredienser & Gör så här

Ingrediens

  • 120 g rumsvarmt smör
  • 0,75 dl florsocker
  • 1 tsk Dr. Oetker vaniljsocker
  • 2,5 dl vetemjöl
  • 150-200 g smält mjölkchoklad

Gör så här

  1. Blanda alla ingredienser till en deg.

    Rulla ut till en längd i lämplig storlek, ca 3-4 cm i diameter. Plasta och lägg  i kylen i ca 2 timmar. 

    Sätt ugnen på 175 grader. Kubba rullen i bitar (ca 0,5 cm breda) och lägg på bakplåtspapper. Grädda i ca 10-13 minuter i mitten av ugnen. Ta ut och låt svalna. 

    Lägg på en klick smält choklad på undersidan av hälften av kakorna. Lägg på resterande hälften. Låt stelna.

     

varför

varför ska den vara i kylen i 2 timmar?

Strassburgare

För att kakorna ska hålla formen när man skär rullen i skivor.

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.