Bild på Supergoda Bountykakor

Supergoda Bountykakor

Passion4baking, www.passionforbaking.com
mån, 2011-01-24 16:48

Receptet ger

25
st
kakor

Ingredienser & Gör så här

Ingrediens

  • 300 g mjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1/2 tsk salt
  • 170 g smör
  • 150 g rårörsocker
  • 100 g socker
  • 2 st ägg
  • 1,5 tsk Vaniljessens eller pulver
  • 2-3 st Bounty choklad

Gör så här

  1. Blanda mjöl, bakpulver och salt i en skål.

  2. Tillsätt vaniljessens/-pulver. Det går också bra med vaniljsocker men då blir det lite mindre vaniljsmak.

  3. Blanda väl och ställ skålen åt sidan.

  4. Häll smör, socker och rårörsocker i en skål. Blanda väl och tillsätt båda äggen. Fortsätt blanda.

  5. Häll i mjölblandningen och fortsätt blanda.

  6. Lägg över degen i en lite mindre skål med plastfolie över och sätt den i kylskåpet i 30 minuter.

  7. Jag använder Bounty med mörk choklad men det går lika bra med ljus choklad.  Lägg Bounty'n i frysen i cirka 1 timme och skär den i små bitar. Du kan också använda Mars eller annan typ av choklad.

  8. När degen har vilat i 30 minuter i kylskåp tar du en stor tesked med deg och trycker ut en platt kaka. Lägg en bit Bounty i mitten och vik sidorna över chokladen. Forma till en boll med hjälp av händerna.

  9. Gör samma sak med resten av degen. Placera bollarna med väl tilltaget mellanrum på en bakpapperklädd plåt.

  10. In i ugnen på 180 grader i cirka 12 minuter. De är mjuka när de kommer ut ur ugnen och det skall de vara. De blir hårdare när de har fått stå en stund.

  11. Kakorna är goda som de är men du kan göra de ännu godare genom att hälla över smält choklad (50 g) och riven färsk kokos (50 g). Färsk riven kokos ger bättre smak än den färdigrivna kokos du köper i matbutiken.

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.