Bild på Tinas kakor med russin

Tinas kakor med russin

Kungsörnen, www.kungsornen.se
tors, 2010-04-15 15:35

Receptet ger

30-50
st

Ingredienser & Gör så här

Ingrediens

  • 3,25 dl Kungsörnen extra Fint mjöl
  • 75 g smör eller margarin
  • 0,75 dl strösocker
  • 0,5 - 1 dl russin
  • 2 msk mjölk

Gör så här

  1. Mät upp mjöl och socker i en degskål. Skär matfettet i små bitar och arbeta in i mjölblandningen till en smulig deg. Tillsätt russin och mjölk och blanda snabbt ihop till en smidig deg (kan vara något kladdig).

  2. Kavla ut degen på mjölat bakbord, till ca ½ cm tjocklek och stansa ut runda kakor med ett glas eller kakform.

  3. Stek kakorna i en torr stekpanna på medelvärme på spisen. När kakan fått fin färg, efter ½–1 min, vänd kakan och stek på andra sidan tills den är genomgräddad och fått fin färg. Låt kakorna svalna på galler.

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.