Logga in för att favoritmarkera
Länk kopierad till urklipp!
Kopiera länk till urklipp
Flaggad som olämpligt
Ingredienser
Så gör du
- 3,25 dl Kungsörnen extra Fint mjöl
- 75 g smör eller margarin
- 0,75 dl strösocker
- 0,5 - 1 dl russin
- 2 msk mjölk
Mät upp mjöl och socker i en degskål. Skär matfettet i små bitar och arbeta in i mjölblandningen till en smulig deg. Tillsätt russin och mjölk och blanda snabbt ihop till en smidig deg (kan vara något kladdig).
Kavla ut degen på mjölat bakbord, till ca ½ cm tjocklek och stansa ut runda kakor med ett glas eller kakform.
Stek kakorna i en torr stekpanna på medelvärme på spisen. När kakan fått fin färg, efter ½–1 min, vänd kakan och stek på andra sidan tills den är genomgräddad och fått fin färg. Låt kakorna svalna på galler.