Bild på Turkisk peppar kex

Turkisk peppar kex

Mela
ons, 2010-05-26 14:27

detta kex är sååå underbara så att man dreglar som bara den. men ett tips laga inte dubbelsats om du inte äter mycket kakor. enligt receptet så står det 20 så men när jag lagade dubbelsats så hade jag närmare 100 st

Receptet ger

20-100
st

Ingredienser & Gör så här

Ingrediens

  • 125 gram mjuk smör
  • 1 dl farinsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 st ägg
  • 3/4 dl krossad turkiskpeppar finns att köpa färdigkrossad
  • dl vetemjöl
  • 1t tsk bakpulver
  • 1/4 dl kinuskisås

Gör så här

  1. Värm ugnen till 200 grader. Vispa det mjuka fettet och socker till skum.Vipsa i ägget.

    Hacka turkiskpeppar karamellerna fint. Blanda de torra ingredienserna i en skål och sikta in dem i smeten. Tillsätt kinuskisåsen

    under omröring.

    Arbeta degen jämn. Placera små klickar på en plåt och platta ut dem.Kexen skall gräddas i 2 omgångar för att de flyter ut under gräddningen.Grädda ca 8 min i mittfalsen.

    Låt dem svalna

Vad är kinuskisås?

Vad är kinuskisås?

Kola sås

Kola sås

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.