Snickerschokladbollar

My Kitchen Stories, mykitchenstories.se
fre, 2016-07-15 10:51

Recept på en klassiker som här twistats till med både salta jordnötter, dulche de leche och mörk choklad. Försvinnande goda!

Receptet ger

10
st

Ingredienser & Gör så här

Ingrediens

  • 2 dl jordnötssmör
  • dl strösocker
  • 3 dl havregryn
  • 1 tsk Dr. Oetker vaniljsocker
  • 3 msk kakao
  • 2 msk kallt kaffe
  • 0.5 dl dulche de leche
  • 100 g mörk choklad
  • 1 dl grovhackade jordnötter (rostade och saltade)

Gör så här

  1. 1. Blanda ihop jordnötssmör, strösocker, havregryn, vaniljsocker, kakao och kallt kaffe i en bunke tills du får en jämn och formbar smet.

     

    2. Dela smeten i 10 lika stora delar.

     

    3. Ta en del, platta ut den i handen och lägg en liten klick dulche de leche i mitten. Vik in kanterna så att klicken täcks helt och rulla försiktigt så att chokladbollen får en fin rund form. Upprepa processen för alla 10 delar.

     

    4. Låt chokladbollarna vila i kylskåpet medans du smälter den mörka chokladen. Låt chokladen svalna. Den ska vara lite tjockare i konsistensen men fortfarande rinnig.

     

    5. Ringla lite choklad över varje chokladboll och garnera med grovhackade jordnötter. Kan ätas direkt!

     

     

     

     

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.