Sockerkaka utan ägg

baka.se
tis, 2010-06-22 14:54

För den som inte tål ägg eller har slut på dem. Passar bra även som tårtbotten.

Receptet ger

1
st

Ingredienser & Gör så här

Ingrediens

  • 50 gram smält smör
  • 4,5 dl vetemjöl
  • 3 dl socker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 3 tsk bakpulver
  • 2 dl mjölk eller vatten
  • 1 tsk Dr. Oetker citronarom

Gör så här

  1. Blanda alla torra ingredienser. Rör ner smält smör, citronarom och mjölk eller vatten.

  2. Häll smeten i en smord och bröad form. Grädda i 175 grader cirka 40 minuter.

Ett bra recept

Väldigt go kaka

jag ska baka denna kaka nu

jag ska baka denna kaka nu och göra den till muffins, jag ska även lägga på en hemmagjord frosting men jag kommer inte använda citronarom utan jag kommer lägga i mandel extrakt för att få en extra touch på muffinsarna, hoppas det blir bra:))

jätte bra recept! själv så la

jätte bra recept! själv så la jag till kakao, kokos och vanilj extrakt, blev jätte gott ^^

Jag gjorde om kakan till

Jag gjorde om kakan till muffins ( alla hjärtans dag muffins) och hällde i lite kakao så att den blev brun! Den är JÄTTEGOD och jag kommer verkligen göra detta recept flera gånger!! :))

Jättebra recept för mig som

Jättebra recept för mig som är allergisk mot ägg. Provade att blanda i ingefära, kardemumma, kanel och lingonsylt och det blev jättegott. Mycket smak och saftig. Min man tycker denna sockerkaka är god vare sig jag använder grundreceptet eller blandar i något annat.

Använder det här receptet

Använder det här receptet nästan varje vecka och gör nya smakkombinationer varje gång. Tar dock en tsk mindre bakpulver och ibland låter jag kakan stå lite längre i ugnen beroende på om jag har en blötare smet som när jag smaksatte med jordgubbsylt. Hr även bytt ut både smör mot solrosolja och socker mot agave eller honung. Fungerar finfint. Hög och fluffig blir den varje vecka! Tack för receptet!

ska göra idag få se hur det

ska göra idag få se hur det blir, har dock ingen citronarom men hoppas det blir bra.

Hur kan någon säga att denna

Hur kan någon säga att denna va god? Smakar absolut ingenting! Blev super besviken! Kommer aldrig mer göra den!

Den här kakan är god och

Den här kakan är god och enkel att göra och att det inte behövs några ägg är ju bra. Inte altid man har ägg hemma eller det kanske är någon som är allergisk mot ägg.

provade att baka sockerkakan

provade att baka sockerkakan och den vart lyckad. Det som var så bra att den är utan ägg då kan man baka den om man inga ägg har hemma eller är alergisk. så rekomenderar fler att prova baka sockerkakan

hur bra recept som helst,

hur bra recept som helst, hade dock inge vaniljsocker hemma, så körde på lite Sirap + florsocker.. Och jag använde inte Citronarom, jag använde kakao:) blev hur bra som helst och gott:)! kommer använda det här receptet många gånger! :)

vi ska göre en nu och se

vi ska göre en nu och se resultate senare

den här kakan var väldigt

den här kakan var väldigt enkel och väldigt god
man kan lägga några bär i kakan som dom lite blöta
och fuktiga ingridienserna. det blir
lite godare. sen kan man lägga bär på den och lite
florsocker : )

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.