Logga in för att favoritmarkera
Länk kopierad till urklipp!
Kopiera länk till urklipp
Flaggad som olämpligt
Sockermunkar
Fluffiga, klassiska sockriga munkar
Räcker till ca 30 st munkar
Räcker till...
ca 30 st munkar
Ingredienser
Så gör du
- 1 1/2 dl mjölk
- 1 1/2 dl strösocker
- 25 gram jäst
- 2 st ägg
- 9 dl mjöl
- 1/2 tsk salt
- 100 gram smör
- 1 liter rapsolja
Värm mjölken till 37 grader (fingervarmt).
Blanda mjölk, 1 msk socker och jäst i en bunke. Låt stå 15 minuter tills små bubblor syns.
Blanda jästblandningen med resten av sockret, mjöl, ägg och smör i en hushållsassistent.
Arbeta degen ca 10 minuter i en hushållsassistent eller 15 minuter för hand. Täck med bakduk och jäs ca 1 timme till dubbel storlek.
Kavla ut degen ca 1-2 cm tjock. Ta ut runda ringar med en utstickare. Jäs ytterligare 30 minuter.
Värm oljan till 180 grader och fritera munkarna ca 1 minut på varje sida. Tag upp och låt rinna av på hushållspapper.
Rulla i strösocker och servera.