Sommarbrownie med hallon

Dr. Oetker, www.oetker.se
ons, 2017-07-05 09:53

Den här extra lyxiga sommarbrownien med hallon passar utmärkt på sommarens alla fikor! Choklad och hallon är en toppengod och minst sagt populär kombination. Detta recept på brownie har en krämig hallonfyllning och är toppad med naturlig dekoration "freeze-dried raspberry" från Dr. Oetker. 

Receptet ger

5
st
bitar

Ingredienser & Gör så här

Rubrik

  • Brownie

Ingrediens

  • 2 st ägg
  • 50 gram mörk choklad utan tillsatt socker
  • 30 gram smör
  • 2-3 msk sötningsströ
  • 1,5 tsk kakao
  • 0,5-1 krm vanilj från Dr. Oetker Vaniljtwister

Rubrik

  • Hallonfyllning

Ingrediens

  • 40 gram hallon
  • 40 gram mascarpone
  • 1 tsk sötningsströ

Rubrik

  • Dekoration

Ingrediens

  • 1-2 msk Dr. Oetker naturlig dekoration "freeze dried raspberry"

Rubrik

  • Brownie

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Smält chokladen försiktigt tillsammans med smör (Det går bra att göra i mikro).

  2. Vispa ägg och sötning poröst, gärna med elvisp.

  3. Blanda ned resterande ingredienser. 

  4. Häll smeten i en normalstor brödform (ca 1,5 liter) klädd med bakplåtspapper eller aluminiumfolie.

Rubrik

  • Hallonfyllning

Gör så här

  1. Tina hallonen om de är frysta och blanda med mascarpone och sötning.

  2. Klicka fyllningen över browniesmeten i valfritt mönster (fyllningen kommer sjunka ner i brownien under gräddning).

  3. Grädda mitt i ugnen i ca 18 minuter. Låt svalna.

  4. Toppa kakan med Dr. Oetker Naturlig dekoration "freeze dried raspberry" 

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.