Stollen-Tysk variant av fruktkaka.

Dr. Oetker, www.oetker.se
tis, 2014-10-28 14:39

Receptet ger

ca 12
bitar

Ingredienser & Gör så här

Ingrediens

  • 8 dl vetemjöl
  • 1 påse Torrjäst
  • 2,5 dl ljummen mjölk
  • 2 st äggulor
  • 100 g mjukt smör
  • 1 dl florsocker
  • 1 förp Dr. Oetker korinter
  • 1 förp Dr. Oetker suckat
  • smält smör till pensling
  • florsocker till dekoration

Gör så här

  1. Blanda mjöl och torrjäst i en bunke. Rör ned mjölk, ägg och smör under ständig omrörning. Tillsätt florsocker och frukt och knåda till en jämn och slät deg.

    Låt jäsa under bakduk tills degen fördubblat sig i storlek.

     

    Platta ut degen till en fyrkant och vik in sidorna från både vänster och höger till en avlång kaka. Lägg kakan på smord plåt och låt jäsa ca 35 min.

     

    Grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader ca 40 minuter. (Varmluft 150 grader).

    Pensla smält smör på den varma kakan och strö florsocker över.

     

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.