Svensk blåbärspaj

Carro Öhlund
lör, 2010-05-29 20:41

Svensk blåbärspaj, lika enkel som god. Passar både till fikat och som dessert.

Receptet ger

1
pajform ca 28 cm

Ingredienser & Gör så här

Rubrik

  • Pajskal

Ingrediens

  • 150 g smör
  • 3 dl mjöl
  • 1 dl socker
  • 1 krm salt
  • 0,5 tsk bakpulver

Rubrik

  • Topping

Ingrediens

  • 225 g blåbär
  • 2 msk socker
  • 2 tsk potatismjöl el. maizena

Gör så här

  1. Blanda alla ingredienser till pajdegen och tryck ut den i en pajform. Häll över bären. Blanda strösocker och potatismjöl och pudra över bären. Grädda pajen i ugnen i 175 grader tills pajskalet har fått fin brun färg, ca 20-25.

Så gott!!!!!!!!!

Så gott!!!!!!!!!

Jätte Snabb att göra

Jätte Snabb att göra

cooool

cooool

den här pajen är underbar

den här pajen är underbar carro/ kram från karin =) !!!!!

Den här ser fantastiskt god

Den här ser fantastiskt god ut.

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.