Logga in för att favoritmarkera
Länk kopierad till urklipp!
Kopiera länk till urklipp
Flaggad som olämpligt
Rabarber- & jordgubbssaft
Snabbt, lätt och väldigt somrigt!
Räcker till 2,5-3 liter
Räcker till...
2,5-3 liter
Recepttyp
Sylta och Safta
Ingredienser
Så gör du
- 1 kg rabarber
- 1 kg jordgubbar, det går bra med frysta
- 1,5 l vatten
- 1 st citron, saften
- 7 dl strösocker
Skiva jordgubbarna, skär rabarbern i centimeterstora bitar och lägg i en stor kastrull. Häll i vattnet och koka 15 min. Sila sedan genom en silduk. Tillsätt citronsaften och sockret och koka i 5 min, ta bort skummet som bildas. Låt svalna lite innan du häller upp det på rena, gärna varma flaskor. För att sterilisera flaskor sköljer man dem först i vatten och lägger sedan in dem i ugnen på 100 grader i 5 min.