Bild på Rabarbermarmelad med rödvin och vanilj

Rabarbermarmelad med rödvin och vanilj

Ida - Chokladso...
mån, 2010-06-21 16:29

Supergod marmlelad att ha på rostat bröd eller till ost!

Receptet ger

2
burkar

Ingredienser & Gör så här

Ingrediens

  • 500 g rabarber
  • 2 msk rödvin
  • dl syltsocker
  • 1 st vaniljstång
  • 2 st lagerblad

Gör så här

  1. Skiva rabarbern tunt och lägg bitarna i en kastrull. Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna och lägg i kastrullen. Tillsätt rödvin, syltsocker och lagerblad och koka upp och låt det sedan sjuda i ca. 10 minuter. Gör geléprov genom att hälla en sked marmelad på en tallrik som stått i frysen och drag en sked igenom. Om marmeladen inte rinner ihop är den klar! Annars kokar man en stund till. Häll sedan upp marmeladen i rena burkar och sätt på lock.

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.