Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(8)

Romtopf

En jättegod efterrätt som smakar och symboliserar sommar. Den ska göras i omgångar varefter bären mognar. Massor med olika smaker som blandas. Det söta från söta bär som jordgubbar och smultron. Det syrliga från syrliga bär som krusbär och vinbär. Det starka från romen. När bären är uppätna kan man ringla såsen över glass eller dricka den som likör. Tar ungefär 3 månader innan den är klar men den som väntar på något gott.....

hemmamamman

Vote
(8)

Räcker till 1 burk romtopf

Räcker till...

1 burk romtopf

Kategorier

Ingredienser

Så gör du

  • smultron
  • jordgubbar
  • blåbär
  • Röda vinbär
  • hallon
  • krusbär
  • 2 dl socker /liter bär
  • 2 dl vit rom /liter bär
  • Blanda bären med socker och rom och låt stå och safta till sig en stund. Lägg sedan ner dom i en burk. Förvara burken i kylskåpet. Fyll på med flera bär varefter det mognar. När bärsäsongen är över låt burken stå i 3 månader. Romen dricker man som likör eller har som glassås. Bären äter man med vispad grädde.