Bild på Ambrosiakaka

Ambrosiakaka

ad.notam
fre, 2010-07-02 14:09

Riktigt god kaka som fungerar lika bra som efterrätt som kaka till kaffet. 

Receptet ger

1
st
kaka

Ingredienser & Gör så här

Ingrediens

  • 125 g smör
  • 2 st ägg
  • 1,5 dl socker
  • 1,5 dl vetemjöl
  • 0,5 tsk bakpulver

Rubrik

  • Garnering

Ingrediens

  • 3 dl florsocker
  • 2-3 msk vatten eller nypressad apelsin- el citronsaft
  • 4 msk syltade apelsinskal

Gör så här

  1. Smörj och bröa en rund, låg form, ca 25 cm i diameter.

  2. Smält matfett och låt det svalna. Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt mjöl, bakpulver och matfett. Häll smeten i formen.

  3. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i 150 grader ca 25 min. Ta ut och stjälp upp kakan efter en liten stund. Låt kallna.

  4. Blanda florsocker och vatten eller saft. Bred glasyren över hela kakan. Strö över apelsinskalen.

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.