Logga in för att favoritmarkera
Länk kopierad till urklipp!
Kopiera länk till urklipp
Flaggad som olämpligt
Ambrosiakaka
Riktigt god kaka som fungerar lika bra som efterrätt som kaka till kaffet.
Fri från
Nöt & mandelfritt
Nöt & mandelfritt
Räcker till 1 st kaka
Räcker till...
1 st kaka
Recepttyp
Tårtrecept
Näringsvärde
Nöt & mandelfritt
Ingredienser
Så gör du
- 125 g smör
- 2 st ägg
- 1,5 dl socker
- 1,5 dl vetemjöl
- 0,5 tsk bakpulver
Garnering
- 3 dl florsocker
- 2-3 msk vatten eller nypressad apelsin- el citronsaft
- 4 msk syltade apelsinskal
Smörj och bröa en rund, låg form, ca 25 cm i diameter.
Smält matfett och låt det svalna. Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt mjöl, bakpulver och matfett. Häll smeten i formen.
Grädda kakan i nedre delen av ugnen i 150 grader ca 25 min. Ta ut och stjälp upp kakan efter en liten stund. Låt kallna.
Blanda florsocker och vatten eller saft. Bred glasyren över hela kakan. Strö över apelsinskalen.