Hoppa till huvudinnehåll
Om oss

Logga in / Skapa konto

Sök
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(6)

Ambrosiakaka

Riktigt god kaka som fungerar lika bra som efterrätt som kaka till kaffet. 

ad.notam

Vote
(6)

Fri från

Nöt & mandelfritt

Nöt & mandelfritt

Räcker till 1 st kaka

Räcker till...

1 st kaka

Kategorier
Recepttyp Tårtrecept
Näringsvärde Nöt & mandelfritt

Ingredienser

Så gör du

  • 125 g smör
  • 2 st ägg
  • 1,5 dl socker
  • 1,5 dl vetemjöl
  • 0,5 tsk bakpulver
Garnering
  • 3 dl florsocker
  • 2-3 msk vatten eller nypressad apelsin- el citronsaft
  • 4 msk syltade apelsinskal
  1. Smörj och bröa en rund, låg form, ca 25 cm i diameter.

  2. Smält matfett och låt det svalna. Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt mjöl, bakpulver och matfett. Häll smeten i formen.

  3. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i 150 grader ca 25 min. Ta ut och stjälp upp kakan efter en liten stund. Låt kallna.

  4. Blanda florsocker och vatten eller saft. Bred glasyren över hela kakan. Strö över apelsinskalen.