Ambrosiakaka
Riktigt god kaka som fungerar lika bra som efterrätt som kaka till kaffet.
Receptet ger
Ingredienser & Gör så här
Ingrediens
- 125 g smör
- 2 st ägg
- 1,5 dl socker
- 1,5 dl vetemjöl
- 0,5 tsk bakpulver
Rubrik
- Garnering
Ingrediens
- 3 dl florsocker
- 2-3 msk vatten eller nypressad apelsin- el citronsaft
- 4 msk syltade apelsinskal
Gör så här
Smörj och bröa en rund, låg form, ca 25 cm i diameter.
Smält matfett och låt det svalna. Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt mjöl, bakpulver och matfett. Häll smeten i formen.
Grädda kakan i nedre delen av ugnen i 150 grader ca 25 min. Ta ut och stjälp upp kakan efter en liten stund. Låt kallna.
Blanda florsocker och vatten eller saft. Bred glasyren över hela kakan. Strö över apelsinskalen.
Skriv kommentar