Bild på Ankis Tryffeltårta

Ankis Tryffeltårta

Hembakningsrådet, www.hembakningsradet.se
tors, 2010-02-25 15:23

Ingredienser & Gör så här

Rubrik

  • Mördeg:

Ingrediens

  • 4 1/2 dl mjöl
  • 1 dl strösocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 200 g smör

Rubrik

  • Tryffelsmet:

Ingrediens

  • 3 dl vispgrädde
  • 1 uns salt
  • 2 msk socker
  • 500 g blockchoklad (mörk eller ljus)
  • 100 g smör

Gör så här

  1. Hacka samman ingredienserna till mördegen och låt den ligga kallt ca 30 minuter.

  2. Klä en form med löstagbar kant, ca 23 cm i diameter, med mördegen ända upp på kanten. Ställ den i frysen ett tag så glider degen inte ner när den gräddas. Sätt ugnen på 175°.

  3. Grädda i ugnen tills kakan fått färg, ca 20 minuter.
    (Hit kan man förbereda - ställ i frysen. Ta fram och låt tina innan tryffelsmeten hälls i).

  4. Tryffelsmet:
    Häll grädde, salt och socker i en kastrull och låt det koka upp. Ta av från värmen.

  5. Lägg ner blockchokladen i mindre bitar och smöret. Rör och låt det smälta ihop till en jämn smet. Ställ eventuellt tillbaka kastrullen på värmen en stund.

  6. Häll smeten i det avsvalnade pajskalet och ställ i kylskåp minst 3 timmar.
    Det går utmärkt att förbereda tårtan ett dygn i förväg.

  7. Serveringsförslag:
    Lätt vispad grädde och färska bär, t.ex. jordgubbar eller hallon och ev. citronmeliss.

Hur kan man klara det där???

Hur kan man klara det där??? Det ser jättegott ut men samtidigt är det jäätteeeee svårt!!!!!!

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.