Bild på Blåbärstårta med lemoncurd och choklad

Blåbärstårta med lemoncurd och choklad

Joakim
lör, 2013-05-25 22:45

En ljuvligt vacker och somrig tårta med bläbärsgrädde, citronkräm och vit choklad,

Receptet ger

8-10
bitar

Ingredienser & Gör så här

Rubrik

  • Tårtbotten

Ingrediens

  • 125 g smör
  • 80 g vit choklad
  • 125 g vetemjöl
  • 4 st ägg
  • 2,5 dl strösocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 dl mjölk

Rubrik

  • Fyllning

Ingrediens

  • 1/2 dl lemoncurd gärna hemgjord
  • 3/4 dl blåbärssylt med vanilj gärna hemgjord

Rubrik

  • Garnering

Ingrediens

  • 3 dl vispgrädde
  • 1 dl färska blåbär
  • 1 frp savardiokex

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Smöra och bröa en form med löstagbara kanter ca 24cm i diameter.

  2. Smält smöret och låt svalna lite. Rör ner den hackade vita chokladen så att den smälter. Häll ner mjölken.

  3. Vispa ägg och socker poröst.  Blanda samman alla torra ingredienser i en skål. Rör försiktigt ner ägg och sockersmeten där i. Rör därfter i det smälta smöret och chokladen. Vispa inte utan vänd ner allt försiktigt. Häll ner i formen och grädda längst ner i ugnen ca 45min.

  4. Ta ut kakan och låt den svalna innan den skärs i två delar. Blanda lemoncurden med blåbärssylten och bred fyllningen mella tårtbottnarna.

  5. Mixa hälften av blåbären. Vispa grädden och vänd ner blåbärsmixen. Bred blåbärsgrädden på tårtan och runt om.  Dela kexen i lämplig höjd och sätt fast runt tårtan. Garnera med resterande blåbär.

1dl mjölk

1dl mjölk

Hur mycke mjölk ska man

Hur mycke mjölk ska man andvända ?

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.