Budapestrulle
En otroligt god "tårta" som kan varieras om man vill -byt tex ut kakaon mot vaniljsocker o mandarinerna mot hallon!
Räcker till 10 bitar
10 bitar
Ingredienser
Så gör du
- 5 st äggvitor
- 3 dl socker
- 150 g malda hasselnötter
- 1 dl vetemjöl
- 2 msk kakao
Fyllning
- 3 dl vispgrädde
- 300 g mandarinklyftor
Sätt ugnen på 175 grader.
Vispa vitorna till ett hårt fast skum.
Tillsätt sockret, lite i taget o vispa under tiden.
Blanda malda nötter, mjöl och kakao o vänd försiktigt ner det i äggviteskummet
Bred ut smeten på ett bakplåtspapper i en långpanna, ca 30 x 40 cm.
Grädda mitt i ugnen ca 15-20 min.
Stjälp upp kakan på ett sockrat bakplåtspapper och låt den svalna under långpannan.
Dra sedan av papperet ovanpå -vill det inte lossna på pensla på pappret med kallt vatten så brukar det lossna lättare.
Vispa grädden och låt mandarinklyftorna rinna av under tiden. Vänd sedan ner dom i grädden.
Bred på fyllningen och rulla försiktigt ihop tårtan.
Sikta till sist över lite florsocker.