Logga in för att favoritmarkera
Länk kopierad till urklipp!
Kopiera länk till urklipp
Flaggad som olämpligt
Chokladpavlova
En riktig favorit!
Räcker till ca 12 st portioner
Räcker till...
ca 12 st portioner
Recepttyp
Tårtrecept
Marängtårta
Ingredienser
Så gör du
Botten:
- 7 äggvitor
- 5,25 dl strösocker
- saft av 1/2 citron
- 2 msk kakao
Topping:
- 4 dl vispgrädde
- 4 dl grekisk yoghurt
- 3 msk florsocker
- färska bär
Blanda ihop äggvitor, socker, saft av 1/2 citron i en bunke.
Viska marängen för hand över ett vattenbad, (detta brukar jag göra halvhjärtat och det har blivit bra ändå) tills marängen når ca 65 grader.
Vispa med elvisp tills marängen har svalnat.
Blanda i kakao och klicka ut formen på en plåt med bakplåtsbotten. Du kan också välja att klicka ut 12 st små bakelser med samma recept.
Grädda i mitten av ugnen på 130 grader i ca 55 minuter.
När botten är klar, blanda ihop grädde, yoghurt och florsocker, bred ut på botten och därefter dekorera med bär.