Bild på Chokladtårta

Chokladtårta

Milda, www.milda.se
ons, 2010-05-26 15:13

Receptet ger

6 - 0
bitar

Ingredienser & Gör så här

Ingrediens

  • 1 dl kakao
  • 1 dl strösocker
  • 1 krm salt
  • 2 dl mjölk
  • 150 g Milda mat och bakmargarin
  • 1 dl strösocker
  • 2 ägg
  • 4 dl vetemjöl
  • 1,5 tsk bakpulver
  • 1 msk vaniljsocker

Rubrik

  • Glasyr

Ingrediens

  • 60 g mörk choklad
  • 75 g Milda mat och bakmargarin
  • 0,5 dl strösocker
  • 2 msk vaniljsocker

Rubrik

  • Fyllning

Ingrediens

  • 1,5 dl Milda Visp
  • 2 st bananer

Rubrik

  • Garnering

Ingrediens

  • Chokladströssel

Rubrik

  • Servering

Ingrediens

  • Milda Visp

Gör så här

  1. 1. Sätt ugnen på 175°C. Rör ner kakao, socker och salt i mjölken och koka upp. Låt chokladmjölken svalna. Smörj och bröa en form, ca 24 cm i diameter och med löstagbar kant.

    2. Rör rumsvarmt matfett och socker poröst.

    3. Tillsätt äggen under kraftig omrörning. Häll sedan i chokladmjölken under omrörning.

    4. Blanda vetemjöl med bakpulver och vaniljsocker. Rör ner det försiktigt i smeten.

    5. Häll smeten i en bröad form och grädda kakan i nedre delen av ugnen, ca 40 minuter. Låt kakan svalna på galler.

    6. Dela kakan i två bottnar.

    7. Gör glasyren genom att bryta chokladen i bitar och smälta den på svag värme tillsammans med matfett och socker. Späd sedan med mjölken. Låt glasyren svalna något.

    8. Vispa Milda Visp till fast skum till fyllningen. Mosa bananerna och blanda ner dem. Bred bananvispen på ena halvan. Lägg ihop tårtan och garnera med chokladströssel. Låt tårtan stå svalt tills glasyren stelnat.

    9. Servera tårtan med Milda Visp

kan man ha nåt annat än

kan man ha nåt annat än bananer?

Det låter gött

Det låter gött

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.