Bild på Chokladtårta med sommarbär
Bild på Chokladtårta med sommarbär

Chokladtårta med sommarbär

Dr. Oetker, www.oetker.se
ons, 2010-03-10 21:55

Ingredienser & Gör så här

Ingrediens

  • 200 g mörk blockchoklad
  • 250 g digestivekex krossade
  • 2,5 dl vispgrädde
  • 250 g färskost (Philadelphia eller mascarpone)
  • 1 msk Dr. Oetker vaniljsocker
  • 0,5 kg bär jordgubbar, hallon, blåbär eller björnbär

Gör så här

  1. Smält chokladen. Häll de krossade kexen i en skål och blanda väl med den smälta chokladen.

  2. Lägg bakpapper i en bakform, häll kexblandningen i formen och tryck ut den så den får en form som en tårtbotten.

  3. Låt botten stelna och bli fast innan den dras bort från bakpappret och läggs på ett kakfat.

  4. Vispa grädde, färskost och vaniljsocker till en skummande och luftig kräm. Fördela krämen på tårtbottnen och dekorera med bären.

  5. Strö eventuellt lite vaniljsocker eller rivet apelsinskal över bären.

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.