Bild på Chokladtryffeltårta

Chokladtryffeltårta

Emmsi
tis, 2011-03-22 19:39

Denna tårta är väldigt mastig, så det behövs inte mycket för att bli mätt. Därför räcker den även till många!

Ingredienser & Gör så här

Rubrik

  • Botten:

Ingrediens

  • 250 gram smör (margarin fungerar med, men det blir bäst smak med smör)
  • 1,5 dl kakao
  • 4 dl socker
  • 4 st ägg
  • 3 dl vetemjöl (Kan ersättas av glutenfritt mjöl)

Gör så här

  1. Smält smöret i en kastrull och blanda sen ner alla ingredienser i den. Grädda i en form med löstagbara kanter i 175 grader i exakt 20 minuter. Den ska fortfarande vara rinnig i mitten, medan kakan är i ugnen, gör tryffeln.

Rubrik

  • Tryffel:

Ingrediens

  • 2,5 dl grädde
  • 1 dl socker
  • 300 gram blockchoklad (mörk eller ljus) Kan välja efter tycke och smak
  • 50 gram smör

Gör så här

  1. Koka upp grädden och sockret och låt koka i ca 1 minut under omrörning. Bryt chokladen och tärna smöret och lägg ner i kastrullen och vänta tills allt är smält och ordentligt omrört. Ta av katrullen från plattan och låt svalna.

  2. Bred ut tryffeln över kakan och ställ i frysen i minst 4 timmar, eller över natten. Ställ fram ca 1 - 1½ timme innan servering så den mjuknar lite.

Var i ugnen?

Var ska den gräddas i ugnen?

Socker, är det vanlig socker

Socker, är det vanlig socker eller??

Ja annars skulle det stått

Ja annars skulle det stått

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.