Bild på Dajmtårta

Dajmtårta

hemmamamman
fre, 2010-06-18 14:51

En fryst tårta som smakar lika bra till tårtkalaset som till glassfesten.

Receptet ger

1
st 24cm i diameter rund form
tårta

Ingredienser & Gör så här

Ingrediens

  • 1 dl sötmandel hackad
  • 3 st äggvitor spara gulorna till fyllningen
  • 1 dl strösocker
  • 1 st dubbeldajm
  • 3 dl grädde vispad
  • 3 st äggulor
  • 3 msk strösocker

Gör så här

  1. Vispa äggvitorna till hårt skum och vänd ner den hackade mandeln och 1 dl strösocker i äggskummet. Rita en 24 cm stor cirkel på ett bakplåtspapper och bred ut smeten i cirkeln. Grädda i 30 minuter i 175 grader. Låt kallna.

  2. Hacka dajmen och vispa grädden. Blanda socker och äggulor och rör ner äggsmeten och dajmen i grädden. Spara lite av dajmen till garneringen. Bred fyllningen på botten och garnera med resten av dajmen. Ställ i frysen. Min stod 4 timmar men den ska nog stå längre. Ta fram en stund innan den ska ätas

Tackar välkommen in bra

Tackar välkommen in bra repcept hihi

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.