Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(34)

Dajmtårta

En fryst tårta som smakar lika bra till tårtkalaset som till glassfesten.

hemmamamman

Vote
(34)

Fri från

Glutenfritt

Glutenfritt

Räcker till 1 st 24cm i diameter rund form tårta

Räcker till...

1 st 24cm i diameter rund form tårta

Kategorier

Ingredienser

Så gör du

  • 1 dl sötmandel hackad
  • 3 st äggvitor spara gulorna till fyllningen
  • 1 dl strösocker
  • 1 st dubbeldajm
  • 3 dl grädde vispad
  • 3 st äggulor
  • 3 msk strösocker
  1. Vispa äggvitorna till hårt skum och vänd ner den hackade mandeln och 1 dl strösocker i äggskummet. Rita en 24 cm stor cirkel på ett bakplåtspapper och bred ut smeten i cirkeln. Grädda i 30 minuter i 175 grader. Låt kallna.

  2. Hacka dajmen och vispa grädden. Blanda socker och äggulor och rör ner äggsmeten och dajmen i grädden. Spara lite av dajmen till garneringen. Bred fyllningen på botten och garnera med resten av dajmen. Ställ i frysen. Min stod 4 timmar men den ska nog stå längre. Ta fram en stund innan den ska ätas