Bild på Drömrulltårta med vaniljkräm
Bild på Drömrulltårta med vaniljkräm
Bild på Drömrulltårta med vaniljkräm
Bild på Drömrulltårta med vaniljkräm
Bild på Drömrulltårta med vaniljkräm

Drömrulltårta med vaniljkräm

Dr. Oetker, www.oetker.se
tis, 2016-05-17 13:47

I detta receptet får du 2 i 1. En tårta, gjord som en rulltårta, men dekorerad med sockermassa och med underbar vaniljkräm I mitten.

Receptet ger

ca 12
st
bitar

Ingredienser & Gör så här

Rubrik

  • Botten

Ingrediens

  • 100 g smör
  • 0,5 dl kakao
  • 4 st ägg
  • 1,75 dl socker
  • 1 tsk Dr. Oetker vaniljsocker
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk Dr. Oetker bakpulver

Rubrik

  • Fyllning

Ingrediens

  • 100 g smör rumsvarmt
  • 5 dl florsocker
  • 1 msk Dr. Oetker vaniljsocker
  • 150 g philadelphiaost eller mascarponeost
  • en nypa rivet apelsinskal

Rubrik

  • Dekoration

Ingrediens

  • 1 fp Dr. Oetker Sugar Fondant White
  • 1 tub Dr. Oetker gelfärg Till detta recept har vi använt blå färg.
  • 100 g choklad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Smält smöret i en kastrull. Ta kastrullen från värmen och rör ned kakaon. Vispa ägg, socker och vaniljsocker i en skål. Blanda vetemjöl och bakpulver med en gaffel. Vänd ned det i äggsmeten. Tillsätt försiktigt kakaosmöret. Bred ut smeten på en djup plåt (30 x 40 cm) klädd med bakplåtspapper. Grädda i ca 8 minuter.

  2. Strö socker på ett nytt bakplåtspapper. Vänd upp rulltårtan på sockerpappret när du tagit den ur ugnen. Lägg en fuktad bakhandduk över kakan.

  3. Vaniljkräm: Vispa smör och hälften av florsockret. Tillsätt resten av florsockret, vaniljsocker, cream cheese och apelsinskal. Vispa väl i ca 5 minuter tills krämen är lätt och luftig. Dela kakan i tre delar på långsidan så du får tre "band". Bred vaniljkräm på varje del. Gör en rulle av den första delen. Fortsätt rullen med nästa del och upprepa tills du har en rulle med en diameter på ca 18 cm. Packa in rullen i plastfolie och lägg in i kylen.

  4. Dekoration:Kavla ut fondanten tunt och gör ett lock till kakan. Färga resten av fondanten med valfri gelfärg och gör en avlång rulle som kavlas ut tunt. Skär ett band och fäst runt kakan. Fäst fondanten genom att pensla lite vatten på den innan du fäster den på kakan. Smält chokladen, i mikro eller över vattenbad. Sprid ut den som "snirklar" på ett bakplåtspapper att använda som dekoration.

     

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.