Bild på Faster Gunnels enkla tårta

Faster Gunnels enkla tårta

vinbaren
tors, 2010-06-24 13:05

Denna tårta är helt glutenfri och passar utmärkt till både färska och frysta bär och en klick grädde.

Receptet ger

1
st
springform

Ingredienser & Gör så här

Ingrediens

  • 3 st ägg
  • 1 ½ dl socker
  • 3/4 dl potatismjöl
  • 2 msk kakao
  • 1 tsk bakpulver

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.

  2. Vispa ägg och socker vitt och pösigt.

  3. Blanda potatismjöl, kakao och bakpulver.

  4. Sikta i mjölblandningen i äggsmeten. Blanda väl.

  5. Smörj en rund spingform med löstagbar kant, helst 3 liter. Häll i smeten.

  6. Grädda i nedre delen av i ugnen i ca 30 minuter. När man känner med en sticka ska den vara torr. 

     

  7. Servera med färska eller frysta bär och grädde. Det går också utmärkt att dekorera tårtan som "vanligt".

Den var hemskt torr.. kan man

Den var hemskt torr.. kan man byta ut Potatismjöl till vanligt vetemjöl?

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.