Hoppa till huvudinnehåll
Om oss

Logga in / Skapa konto

Sök
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(8)

Faster Gunnels enkla tårta

Denna tårta är helt glutenfri och passar utmärkt till både färska och frysta bär och en klick grädde.

vinbaren

Vote
(8)

Fri från

Glutenfritt

Glutenfritt

Räcker till 1 st springform

Räcker till...

1 st springform

Kategorier
Recepttyp Tårtrecept
Näringsvärde Glutenfritt

Ingredienser

Så gör du

  • 3 st ägg
  • 1 ½ dl socker
  • 3/4 dl potatismjöl
  • 2 msk kakao
  • 1 tsk bakpulver
  1. Sätt ugnen på 175 grader.

  2. Vispa ägg och socker vitt och pösigt.

  3. Blanda potatismjöl, kakao och bakpulver.

  4. Sikta i mjölblandningen i äggsmeten. Blanda väl.

  5. Smörj en rund spingform med löstagbar kant, helst 3 liter. Häll i smeten.

  6. Grädda i nedre delen av i ugnen i ca 30 minuter. När man känner med en sticka ska den vara torr. 

  7. Servera med färska eller frysta bär och grädde. Det går också utmärkt att dekorera tårtan som "vanligt".