Bild på Frusen yoghurtstårta

Frusen yoghurtstårta

Lindahls mejeri, www.lindahlsmejeri.com
fre, 2010-04-23 10:11

Serveringsips:
Låt tårtan stå i kylen 15 - 20 minuter före serveringen.
Färska bär, bär- och fruktpuré, mild chokladsås passar bra som tillbehör

Gjord med Lindahls Turkisk eller Grekisk Yoghurt

Receptet ger

12
portioner

Ingredienser & Gör så här

Ingrediens

  • 100 g rumstempererat smör
  • 200 g Maryland cookies
  • 3 dl vispgrädde
  • saft och skal av en citron, finrivet
  • saft och skal av en citron, finrivet
  • 5 äggulor
  • 3 dl florsocker
  • dl vatten
  • 400 g Lindahls Yoghurt

Gör så här

  1. Använd en tårtform med löstagbar botten eller "fodra" en form med matfilm.

  2. Mixa smör och cookies mellangrovt i en snabbhack.

  3. Tryck ut drygt hälften av smeten på botten av formen.

  4. Vispa grädden, ej för hård. Blanda citrussaft och -skal med yoghurt.

  5. Vispa äggulor, vatten och florsocker till hårt skum (c:a 10 minuter).

  6. Blanda försiktig först äggsmeten med yoghurt och lyft sedan under grädden.

  7. Fyll smeten i tårtringen på keksmassan, släta till och ställ i frysen i 1/2 timme.

  8. Ta ut tårtan ur frysen och strö över resten av kexmassan. Täck över med matfilm, tryck lätt fast kextäcket och ställ tillbaka i fysen.

  9. Fryses i minst sex timmar.

  10. Ta tårtan ur formen och lägg på ett serveringsfat eller skär i portionsbitar.

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.