Bild på Fryst citronmoussetårta med passionsfrukt
Bild på Fryst citronmoussetårta med passionsfrukt
Bild på Fryst citronmoussetårta med passionsfrukt

Fryst citronmoussetårta med passionsfrukt

anci
tis, 2010-05-18 17:26

En väldigt god tårta som man kan ha till hands i frysen.Ta bara fram den en kort stund (ca 30 min) innan det är dags att bjuda på den.

Receptet ger

12-16
bitar

Ingredienser & Gör så här

Rubrik

  • Tårtbotten

Ingrediens

  • 300 gr. grovriven mandelmassa
  • 1 st ägg
  • 2 st äggvitor

Rubrik

  • Fyllning

Ingrediens

  • 4 dl. vispgrädde
  • 1/2 st citron (rivet skal och ca. 2 1/2 msk.saft)
  • 1 dl florsocker
  • 2 st äggulor
  • 4 st passionsfrukter

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 gr.

    Riv mandelmassan och rör ner ägg och äggvitor. Häll smeten i en smord form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 20 min. Låt kakan kallna.

  2. Vispa grädden hårt. Vispa ner skal och juice från citronen tillsammans med florsocker och äggulor. Bred ut gräddblandningen över den kallnade tårtbottnen i formen. Täck med plastfolie och låt stå i frysen till festdagen (minst 4 tim)

  3. 30 min före servering. Ta fram tårtan. Häll passionsfruktens innehåll över tårtan och låt tårtan stå framme. Tårtan kan frysas om efter passionsfrukten lagts på. Lycka till!

kanske något till nyår

kanske något till nyår

Vilket bra recept, det ser

Vilket bra recept, det ser jättegott ut!

en mycket god tårta, jättebra

5

en mycket god tårta, jättebra på stora tillställningar eftersom den kan göras i förväg.

Den här tårtan har jag smakat

Den här tårtan har jag smakat och den är fantastiskt god och fruktig!

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.