Bild på Gelétårta
Bild på Gelétårta
Bild på Gelétårta

Gelétårta

cupcakees
sön, 2012-02-05 13:23

Receptet ger

1
tårta

Ingredienser & Gör så här

Ingrediens

  • 4 ägg
  • 2 dl socker
  • 1 dl potatismjöl
  • 1 msk vaniljsocker
  • 1 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver

Rubrik

  • Fyllning 1

Ingrediens

  • mousse t.ex. jordgubb, citron, hallon

Rubrik

  • Fyllning 2

Ingrediens

  • vaniljkräm

Rubrik

  • Spackling

Ingrediens

  • 100 g mjukt smör eller margarin
  • 4-5 dl florsocker
  • ev 1 droppe karamellfärg

Rubrik

  • Garnering

Ingrediens

  • 1 dl Gelésocker
  • 1 1/4 dl vatten
  • bär och/eller frukt t.ex. jordgubbar, hallon, kiwi, ananas
  • 100 g valfri choklad

Gör så här

  1. Vispa ihop ägg och socker till en luftig massa. Tillsätt sedan de andra ingredienserna och blanda väl. Häll i en smord och bröad form och grädda i 175 grader, 30-35 minuter.

  2. Dela kakan i 3 delar. Bred på valfri mousse på delen längst ner och lägg försiktigt över mitten delen. På den brer du på vaniljkrämen. Lägg sedan på den översta delen.

  3. Spackling: Blanda ihop ingredienserna och spackla på smörkrämen över hela tårtan.

  4. Garnerning: Skiva jordgubbarna och lägg överst på tårtan. Blanda gelésocker och vatten och låt koka ½-1 minut. Låt svalna något.

  5. Smält chokladen och ringla ut över ett bakplåtspapper, ställ för att stelna. Bryt sedan chokladen i lagom stora bitar och sätt runt om på tårtan. Häll/skeda till sist gelén över bären/frukten och ställ kallt.

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.