Bild på Glutenfri tårtbotten

Glutenfri tårtbotten

Kakbiten
tis, 2010-05-25 08:00

Kanonenkel och idiotsäker tårtbotten som dessutom är glutenfri.

Receptet ger

1
st 24cm i diameter rund form

Ingredienser & Gör så här

Ingrediens

  • 3 st ägg
  • 2 dl socker
  • 2 dl potatismjöl
  • 1 tsk bakpulver

Gör så här

  1. Vispa ägg och socker pösigt. Rör ner potatismjöl och bakpulver. Grädda i ströbröad (om du gör detta glutenfritt kan ströbrödet ersättas med att du klär in formen i bakplåtspapper) form  i 175 grader under ca 35 minuter.

Frysbar?

Går denna kaka bra att frysa? Jag håller på att förbaka inför min sons ettårskalas nämligen.
Mvh Moa

Blir den så hög på rikitigt?

Blir den så hög på rikitigt?

Hej! Som jag också har svarat

Hej!

Som jag också har svarat här under så är bilden tagen vid ett bak med en mindre form.

Gör du den i en vanlig form (24 cm) ska den bli hög nog att räcka till 3 bottnar.

Hej! Bilden är lite

Hej!
Bilden är lite missvisande, den är tagen från ett bak med detta recept fast i en mindre form. Men den ska i en 24 cm form bli tillräckligt hög och fluffig för att skäras i tre delar.
Hälsningar, Kakbiten

Första försöket blev perfekt!

Första försöket blev perfekt! Dotterns prinsesstårta är räddad :)

Vispade du möjligen för

Vispade du möjligen för länge? Då reser den sig inte utan blir kompakt och hård istället. Jag har nog aldrig misslyckats med denna...

Såsom bilden blev den ju

Såsom bilden blev den ju inte... Skulle jag använda denna hade ja fått göra flera st för den blev bara ett lager..
Å den blev väldigt hård.. jätte besviken :(

glömde fråga dig du glömde

glömde fråga dig du glömde inte bakpulvret,lätt hänt.yvonne

vispa du efter att du har

vispa du efter att du har haft i mjölet då blir dom oftast hårda, man ska röra ner mjöl i äggsmeten. bättre lycka nästa gång

tack för detta recept har

tack för detta recept har just blivit glutenkänslig så det ska jag prova

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.