Bild på Gräddtårta med bär och nötkrokant
Bild på Gräddtårta med bär och nötkrokant

Gräddtårta med bär och nötkrokant

Dr. Oetker, www.oetker.se
mån, 2016-04-18 14:27

Ingredienser & Gör så här

Rubrik

  • Tårtbotten (20 cm)

Ingrediens

  • 4 st stora ägg (5 medium)
  • mjöl
  • potatismjöl
  • socker
  • 1 tsk Dr. Oetker bakpulver
  • 1 tsk Dr. Oetker vaniljsocker

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
    Knäck äggen i ett glas, häll upp samma mängd socker i andra glaset och i tredje glaset tar du lika delar mjöl och potatismjöl. Tillsätt bakpulver och vaniljsocker med mjölet och blanda ordentligt.

  2. Häll upp ägg och socker i en bunke och vispa fluffigt (ca 10 minuter). Sikta ner mjölblandningen och vänd försiktigt ner tills allt är blandat. Klä en form med bakplåtspapper som sticker upp lite över kanten och häll upp smeten.

  3. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 40 minuter. Kolla med en sticka att den är klar. Låt svalna och dela sedan i 3 delar

Rubrik

  • Fyllning 1: Hallongrädde

Ingrediens

  • 2 dl grädde
  • 1 nypa Dr. Oetker bakpulver
  • 1 dl hallonsylt

Gör så här

  1. Vispa grädde och bakpulver till grädden är ordentligt fast. Bakpulvret gör att du kan vispa grädden lite fastare utan att det blir smör.
    Rör ner hallonsylten.

Rubrik

  • Fyllning 2: Vaniljkräm

Ingrediens

  • 1 fp Dr. Oetker vaniljkräm
  • 6 dl mjölk

Gör så här

  1. Vispa vaniljkrämen med mjölken 3 minuter med elvisp. Låt sen vaniljkrämen vila i kylen 20 minuter innan användning.

Rubrik

  • Topping och dekoration

Ingrediens

  • 4 dl grädde
  • 1 påse krokant från Dr. Oetker
  • Färska hallon och blåbär (totalt ca 300-400 gram)
  • 1,5 dl saft
  • 3 st gelatinblad

Gör så här

  1. Lägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 minuter. Värm upp saften i en kastrull. Krama ur gelatinbladen och rör ner dem i saften. Rör tills de är helt upplösta.
    Ställ åt sidan för att svalna.

  2. Dela den avsvalnade tårtbottnen i tre delar. Fyll ett lager med hallonkräm och ett lager med vaniljkräm. Vispa grädden och täck runt hela tårtan. Spara lite som du spritsar till en krans uppe på tårtan. Häll bären ovanpå tårtan och tryck fast nötkrokant runt om tårtan.

  3. När gelen börjar bli lite trögflytande så häller du den över bären och ställer sedan in tårtan i kylen tills gelén har stelnat.

    Ta fram minst en halvtimme innan servering.

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.