Hoppa till huvudinnehåll
Om oss

Logga in / Skapa konto

Sök
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(9)

Halloweentårta

En svart och blodig tårta!

Ewelina Axell

Vote
(9)

Räcker till 20 bitar

Räcker till...

20 bitar

Kategorier

Ingredienser

Så gör du

Bottnar
  • 7 dl strösocker
  • 4 st ägg
  • 7 dl vetemjöl
  • 2 tsk bikarbonat
  • 1 tsk salt
  • 2 msk kakao
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 2 dl raps- eller solrosolja
  • 5 dl filmjölk
  • 3 msk röd karamellfärg
  • 2 dl hallonsylt
Smörkräm
  • 230 gram mjukt smör
  • 500 gram florsocker
  • 4 tsk kokande vatten
  • 2 tsk Vaniljessens
  • 700 gram svart marsipan
  • marsipanfingrar naglar av mandelspån
Blod (röd gelé)
  • 0,5 dl vatten
  • 0,5 dl gélesocker multi
  • röd karamellfärg
Bottnar
  1. Värm ugnen till 175 grader. Smörj och bröa två runda bakformar.

  2. Vispa ägg och socker poröst. Blanda de torra ingredienserna och rör ner i smeten tillsammans med vitvinsvinäger, olja och filmjölk. Tillsätt karamellfärg och vispa till en slät smet.

  3. Häll smeten i formarna och grädda i 45 minuter. Låt kakorna svalna något i formarna och stjälp sedan upp dem på ett galler och låt kallna.

Smörkräm
  1. Blanda smörkrämen. Vispa smöret fluffigt, tillsätt florsockret lite i taget under omvispning. Tillsätt vattnet och vaniljessensen under omvispning.

  2. Skär varje kaka i två delar med en vas kniv.  Bred smörkräm längst ut på den undre delen och bred hallonsylt i mitten, lägg på nästa del och gör likadant med den, samma med del tre. Lägg på fjärde delen kaka och spackla sedan hela tårtan med resten av smörkrämen. Smörkrämen gör att marsipanen inte svettas.

Blod (röd gelé)
  • Kavla ut marsipanen till ett stort lock, det ska vara bra mycket större än vad tårtan är. Rulla upp locket på kaveln och rulla ut locket mitt på tårtan. Platta ner marspinen på sidorna och skär bort överflödet. Dekorera med marsipanfingrar doppade i röd gelé (blod).