Bild på Halloweentårta med orange glasyr och maränger

Halloweentårta med orange glasyr och maränger

Dr. Oetker, www.oetker.se
tis, 2019-10-08 12:58

Recept på en snyggt Halloweendekorerad chokladtårta med svarta maränger och orange drip glasyr

Receptet ger

8-10
st
bitar

Ingredienser & Gör så här

Rubrik

  • Chokladtårta

Ingrediens

  • 150 g vetemjöl
  • 50 g socker
  • 50 g kakao
  • 1 tsk Dr. Oetker bikarbonat
  • 1 tsk Dr. Oetker bakpulver
  • 2 tsk Dr. Oetker vaniljsocker
  • 1 nypa salt
  • 1 st ägg
  • 1,25 dl snabbkaffe färdigbryggt
  • 1,25 dl mjölk
  • 0,5 dl matolja gärna rapsolja

Rubrik

  • Maränger

Ingrediens

  • 3 st äggvitor
  • 1 dl socker
  • 1 krm ättiksprit
  • 1 dl florsocker
  • 2-3 droppar Dr. Oetker hushållsfärg svart

Rubrik

  • Glasyr

Ingrediens

  • 200 g florsocker
  • 2-2,5 msk vatten
  • 1 tsk Dr. Oetker gelfärg gul
  • 1 tsk Dr. Oetker Gelfärg Röd

Rubrik

  • Chokladmousse

Ingrediens

  • 1 fp Dr. Oetker Tårtmousse Choklad
  • 2,5 dl mjölk

Gör så här

  1. Sätt ugnen på på 175 °C över- och undervärme. 

  2. Chokladtårta

    Blanda alla torra ingredienserna i en skål. Blanda ned de blöta ingredienserna och rör samman till en slät smet.
    Häll smeten i en smord springform (ø 20 cm), där botten är bakpapperklädd. Grädda tårtan i nedre delen av ugnen ca 45 minuter. Känn efter med provsticka om tårtan är färdiggräddad.  Stickan ska vara helt torr. Låt tårtan svalna helt i formen. 

     

  3. Maränger

    Sätt ugnen på 100  °C varmluft.
    Använd en ren och torr bunke, gärna i rostfritt stål.
    Vispa äggvitorna tillsammans med ättikssprit och hälften av strösockret. Vispa ca 2 minuter på medelhastighet.
    Tillsätt sedan resten av sockret och öka hastigheten. Vispa ytterligare 4 minuter eller tills äggsmeten är hård, du ska kunna vända på bunken.
    Blanda sist i florsocker och några droppar svart hushållsfärg.
    Spritsa marängtoppar på en pappersklädd plåt och grädda marängerna i ca 60 minuter. Stäng av ugnen.  Låt marängerna sedan stå kvar på eftervärmen ytterligare 30 minuter.

     

  4. Orange glasyr

    Blanda florsocker, vatten och färg  i en skål. Blanda tills smeten är blank.  Justera eventuellt med mer vatten och/eller florsocker tills du får önskad konsistens. Den ska vara lagom tjock.

     

  5. Fyllning och montering

    Blanda tåtrmoussepulvret med  2,5 dl kall mjölk. Använd en elvisp och vispa först med låg hastighet i 1 minut. Öka sedan hastigheten och vispa ytterligare 4 minuter.

    Lossa den avkylda tårtan ur springformen. Om den har en rund topp kan du jämna till den genom att skära av lite av toppen så kakan blir platt.  Dela kakan i två bottnar med hjälp av en brödkniv.  

    Lägg den översta botten på ett tårtfat. Bred tårtmoussen över botten. Lägg sedan på den andra bottnen, vän den så att den blanka sidan är uppåt. 

    Fördela glasyren över tårtan och låt lite av glasyren rinna ned över kanterna.

    Dekorera med maränger.

     

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.