Hoppa till huvudinnehåll
Om oss

Logga in / Skapa konto

Sök
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(19)
Vote
(19)

Fri från

Nöt & mandelfritt

Nöt & mandelfritt

Räcker till 1 tårta ca 12 bitar

Räcker till...

1 tårta ca 12 bitar

Ingredienser

Så gör du

  • 125 g smör eller margarin
  • 2 ägg
  • 2 dl socker
  • 2 1/2 dl vetemjöl
  • 1/2 dl kakao
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk bakpulver
Fyllning
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 påse Dr. Oetker Tårtmousse med jordgubbssmak
  • 1 påse Dr. oetker Tårtmousse med vaniljsmak
  • 4 dl kall mjölk
Garnering
  • ca 5 dl färska jordgubbar
  • citronmeliss
  1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och mjöla en rund bakform med löstagbar kant, ca 22 cm i diameter.

  2. Smält matfettet och ställ åt sidan att svalna.

  3. Vispa ägg och socker vitt och poröst.

  4. Sikta ner de torra ingredienserna i äggsmeten och tillsätt det ljumma fettet. Rör varsamt till en slät smet. Bre ut jämt i formen och grädda kakan i nedre delen av ugnen i ca 25 minuter. Låt den nygräddade kakan svalna en stund i formen innan den stjälps upp att kallna under bakduk.

  5. Dela den kalla kakan i två bottnar. Diska formen.

  6. Fyllning: Vispa grädden först. Vispa därefter ner varje förpackning av tårtmoussepulver i två deciliter mjölk. Vispa rejält i 1 minut tills moussen tjocknar. Vänd ner hälften av grädden i varje mousse.

  7. Lägg en chokladbotten i bakformen. Bre på jordgubbsmoussen jämt och lägg på den andra bottnen. Täck med vaniljmousse. Ställ tårtan kallt.

  8. Vid servering: Lossa tårtan från formen. Garnera med halverade eller skivade färska jordgubbar och citronmeliss.