Härligt Krämig Moussetårta
Fri från
Nöt & mandelfritt
Nöt & mandelfritt
Räcker till 1 tårta ca 12 bitar
1 tårta ca 12 bitar
Ingredienser
Så gör du
- 125 g smör eller margarin
- 2 ägg
- 2 dl socker
- 2 1/2 dl vetemjöl
- 1/2 dl kakao
- 1 tsk vaniljsocker
- 1 tsk bakpulver
Fyllning
- 3 dl vispgrädde
- 1 påse Dr. Oetker Tårtmousse med jordgubbssmak
- 1 påse Dr. oetker Tårtmousse med vaniljsmak
- 4 dl kall mjölk
Garnering
- ca 5 dl färska jordgubbar
- citronmeliss
Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och mjöla en rund bakform med löstagbar kant, ca 22 cm i diameter.
Smält matfettet och ställ åt sidan att svalna.
Vispa ägg och socker vitt och poröst.
Sikta ner de torra ingredienserna i äggsmeten och tillsätt det ljumma fettet. Rör varsamt till en slät smet. Bre ut jämt i formen och grädda kakan i nedre delen av ugnen i ca 25 minuter. Låt den nygräddade kakan svalna en stund i formen innan den stjälps upp att kallna under bakduk.
Dela den kalla kakan i två bottnar. Diska formen.
Fyllning: Vispa grädden först. Vispa därefter ner varje förpackning av tårtmoussepulver i två deciliter mjölk. Vispa rejält i 1 minut tills moussen tjocknar. Vänd ner hälften av grädden i varje mousse.
Lägg en chokladbotten i bakformen. Bre på jordgubbsmoussen jämt och lägg på den andra bottnen. Täck med vaniljmousse. Ställ tårtan kallt.
Vid servering: Lossa tårtan från formen. Garnera med halverade eller skivade färska jordgubbar och citronmeliss.