Bild på Hjärtlig Chokladtårta

Hjärtlig Chokladtårta

Dr. Oetker, www.oetker.se
mån, 2017-01-23 13:43

Gott recept på en vacker chokladtårta som du med fördel kan experimentera med, varför inte testa olika storlekar på spritsen eller göra halva smeten med vit choklad.

Receptet ger

10-12
st
portioner

Ingredienser & Gör så här

Rubrik

  • Tårtbotten

Ingrediens

  • 3,5 dl vetemjöl
  • 4 dl strösocker
  • 1,5 dl kakao
  • 1 tsk Dr. Oetker bikarbonat
  • 1 msk Dr. Oetker vaniljsocker
  • 1 krm salt
  • 2 st ägg
  • 2 dl filmjölk
  • 75 gram smör
  • 1,5 dl hett kaffe

Rubrik

  • Fyllning och topping

Ingrediens

  • 500 gram mörk choklad (70%)
  • 300 gram rumsvarmt osaltat smör
  • 3/4 dl kakao
  • 1,5 dl florsocker
  • 1 nypa salt
  • 2 msk Dr. Oetker vaniljsocker
  • 3/4 dl vispgrädde

Rubrik

  • Dekoration

Ingrediens

  • Dr. Oetker chokladhjärtan
  • Dr. Oetker Choco dekor

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Smöra och bröa 3 st 15 cm springformar med lite vetemjöl.

  2. Smält smöret. Rör ihop mjöl, socker, kakao, bikarbonat, vaniljsocker och salt i en stor skål.

  3. Tilsätt ägg, filmjölk och smält smör, rör tills smeten är jämn.

  4. Rör till sist i det heta kaffet. Häll smeten i springformarna (lika mycket i varje) och grädda i mitten av ugnen 25-30 minuter. Låt bottnarna svalna 10 minuter innan de placeras på galler för att svalna helt.

Rubrik

  • Fyllning och topping

Gör så här

  1. Smält chokladen över ett vattenbad. Låt svalna. Rör ihop smör, kakao, florsocker, vaniljsocker och salt.

  2. Tillsätt grädde och choklad och vispa tills den blir ljus och fluffig.

Rubrik

  • Montera tårtan

Gör så här

  1. Bred ut fyllning på varje botten och montera bottnarna på varandra. Bred sedan fyllning över hela tårtan, spara dock lite till toppingen. Ställ tårtan i kylen i ca 20 minuter så fyllningen stelnar.

  2. Resterande topping fyller du i en spritspåse med stjärntyll.

  3. Spritsa ut "snurror"  och dekorera med Chokladhjärtan och Choco dekor.

  4. Servera rumstempererad och om tårtan förvaras i kylskåp bör den tas fram 1-2 timmar innan servering eftersom toppingen stelnar och blir hård när den är kall.

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.