Bild på Jordgubbsgräddtårta

Jordgubbsgräddtårta

Dr. Oetker, www.oetker.se
ons, 2013-01-23 14:11

Passar alla kalas, stora som små!

Här nedan finner du vårt recept på jordgubbsgräddtårta:

Ingredienser & Gör så här

Ingrediens

  • 5 ägg
  • 2 dl socker
  • 1,5 dl vetemjöl
  • 0,5 dl potatismjöl
  • 2 tsk Dr. Oetker bakpulver

Rubrik

  • Indränkning:

Ingrediens

  • 2 dl mjölk
  • 1 msk Dr. Oetker vaniljsocker

Rubrik

  • Fyllning:

Ingrediens

  • 1 påse Dr. Oetker Tårtmousse Vaniljsmak
  • 2,5 dl mjölk
  • 2 dl jordgubbssylt
  • 4 dl vispgrädde
  • ev. 2 tsk Dr. Oetker vaniljsocker
  • 1 l jordgubbar (färska eller styckfrysta)
  • vinbärtsgelé (att pensla på över bären)

Gör så här

  1. Smörj och bröa en springform (26-28 cm i diameter).

  2. Sätt ugnen på 175 grader.

  3. Vispa ägg och socker vitt och poröst.

  4. Blanda vetemjöl, potatismjöl och bakpulver och vänd ned det i smeten. Rör samman till en slät smet, men vispa inte mer än nödvändigt!

  5. Grädda i nedre delen av ugnen i 30-35 minuter. Känn med sticka att kakan är klar. Låt svalna under bakduk.
    Dela kakan i 3 delar.

  6. Blanda 2 dl mjölk och vaniljsocker och dränk in bottnarna med mjölken.

  7. Vispa tårtmoussen med 2.5 dl mjölk. Använd elvisp och vispa tills moussen blir tjock och fluffig. Bred hälften av jordgubbssylten och hälften av tårtmoussen på en tårtbotten. Lägg på nästa botten och gör likadant.

  8. Täck tårtan med jordgubbar.

  9. Värm vinbärsgelén, och pensla över jordgubbarna.

  10. Vispa grädden och smaksätt den eventuellt med lite extra vaniljsocker. Spritsa grädde runt tårtan och på kanterna.

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.