Bild på Jordgubbsrulle

Jordgubbsrulle

Annanann
fre, 2010-06-18 14:41

Detta är ett omarbetat recept av budapestrulle

Receptet ger

1
st
rulle

Ingredienser & Gör så här

Ingrediens

  • 2 dl äggvita från ca 5 ägg
  • 4 dl socker
  • 100 g kokosflingor eller 220 g hackade hasselnötter eller sötmandlar
  • 110 g Marsanpulver för kokning 1 kartong med portionspåsar är lagom
  • 3 dl vispad grädde
  • 1 l färska eller frysta tinade jordgubbar Spara några till dekoration

Gör så här

  1. Vispa äggvitan till hårt skum. Därefter blandas sockret i undan för undan under fortsatt vispning. När inte sockret "knastrar" längre, blandas kokosen med marsanpulvret och rörs ner.

  2. Smöra en långpanna, så att ett bakplåtspapper ligger stilla i den. Bred ut marängsmeten på bakplåtspappret och grädda i 200 grader, ca 12 - 15 minuter.

  3. Dela jordgubbarna medan kakan kallnar, bred ut grädden över den kalla kakan och strö över jordgubbsbitarna. Rulla samman till en längd.

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.