Hoppa till huvudinnehåll
Om oss

Logga in / Skapa konto

Sök
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(9)

Jordgubbsrulle

Detta är ett omarbetat recept av budapestrulle

Annanann

Vote
(9)

Fri från

Glutenfritt

Glutenfritt

Räcker till 1 st rulle

Räcker till...

1 st rulle

Kategorier

Ingredienser

Så gör du

  • 2 dl äggvita från ca 5 ägg
  • 4 dl socker
  • 100 g kokosflingor eller 220 g hackade hasselnötter eller sötmandlar
  • 110 g Marsanpulver för kokning 1 kartong med portionspåsar är lagom
  • 3 dl vispad grädde
  • 1 l färska eller frysta tinade jordgubbar Spara några till dekoration
  1. Vispa äggvitan till hårt skum. Därefter blandas sockret i undan för undan under fortsatt vispning. När inte sockret "knastrar" längre, blandas kokosen med marsanpulvret och rörs ner.

  2. Smöra en långpanna, så att ett bakplåtspapper ligger stilla i den. Bred ut marängsmeten på bakplåtspappret och grädda i 200 grader, ca 12 - 15 minuter.

  3. Dela jordgubbarna medan kakan kallnar, bred ut grädden över den kalla kakan och strö över jordgubbsbitarna. Rulla samman till en längd.