Hoppa till huvudinnehåll
Om oss

Logga in / Skapa konto

Sök
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(5)

Julia tårtan med smak av körsbär, jordgubbar & citron

Ljusa bottnar
Vaniljkräm med citron
Jordgubbsmousse
Körsbärsfluff
Jordgubbar doppade i choklad

FÖR MER BILDER & RECEPT BESÖK MIN BLOGG

FINNS ÖVEN EN LITEN YOUTUBE FILM DÄR DU SER HUR JAG DEKORERAR TÅRTAN, LÄNK FINNS LÄNGRE NER


Vote
(5)

Räcker till 20 bitar receptet räcker till ca 20 personer

Räcker till...

20 bitar receptet räcker till ca 20 personer

Kategorier
Recepttyp Tårtrecept
Tema Dop

Ingredienser

Så gör du

Körsbärsfluff ( görs dagen innan )
  • 190 gram körsbärsgodis
  • 8 dl Vispgrädde 40 %
  • 4 krm körsbärs essense jag köpte mitt på strosselannat.se
  • Några droppa Dr. Oetker röd karamellfärg
Tårtbotten 26 cm
  • 7 st eco ägg rumsvarma
  • 4 dl strösocker
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 dl potatismjöl
  • 3.5 tsk Dr Oetker bakpulver
  • 1 krm vaniljpulver
  • 2 tsk Dr. Oetker vaniljsocker
  • 1 st skalet från 1 citron
Vaniljkräm med citron
  • 3 dl röd mjölk
  • 1 dl vispgrädde
  • 3-4 msk strösocker
  • 4 msk Maizena
  • 2 krm vaniljpulver
  • 1 msk vaniljsocker
  • 0,5 st citron skalet
Jordbubbsmousse Dr.Oetker
  • 1 påse Dr Oetker tårtmousse jordgubb
  • 2 dl röd mjölk
  • 1.5 dl vispad grädde
  • 1 krm jordbubbs essense köpt på strosselannat.se
  • jordgubbar fin hackade efter smak
Till dekoration
  • 19 st jordgubbar fina stora.
  • 150 g mörk choklad
  • 150 g vit choklad
Körsbärsfluff ( görs dagen innan )
  • Värm upp vispgrädden, häll i godiset och låt godiset smälta sakta.

    Grädden får INTE koka då är fluffet försört.

    Tillsätt till sist karamellfärg & essens om så önskas.

    Ställ i kylen över natten täck med plastfilm direkt mot fluffet så du slipper ett ''skinn''.

Tårtbotten 26 cm
  • Sätt ugnen på 175 grader.

    Smöra en form på 26 cm och klistra fast bakplåtspapper runt kanten. Vispa ägg & socker, det skall vispas läänge, jag vispade i 7 minuter.

    Blanda de torra ingridienserna i en separat skål, och blanda om lite.

    Sikta sedan ner den torra blandningen i äggsmeten, och rör försiktigt med en slikepott till en jämt smet.

    Tvätta citronen och riv ner citron skalet i smeten, blanda försiktigt igen.

    Häll upp smeten i formen och grädda i nedersta delen av ugnen på 175 grader i ca 40 minuter.

    När bottnen har svalnat helt så delar du den i 3 lika tjocka delar.

Vaniljkräm med citron
  • Tag en kastrull och blanda i mjölk, vispgrädde strösocker, maizena & rör om och tillsätt sedan de övriga ingridienserna.

    Låt krämen tjockna sakta på medelvärme, krämen får inte koka då skär den sig.

    När krämen är tillräkligt tjock, tag kastrullen från plattan och låt krämen svalna helt.

    Bred sedan ut krämen på första lagret av tårtbottnen.

Jordbubbsmousse Dr.Oetker
  1. Rör ihop moussen enligt instruktionerna på påsen.

    Rör sedan ner några hackade jordgubbar & essens.

    Bred sedan ut moussen på det andra tårtbottnen.

  2. Vispa upp fluffet med en elvisp tills du fått en bra konsistens.

    Om du tycker att fluffet är får '' hårt'' så kan du bara tillsätta mer ovispad grädde.

    Spackla tårtan runt om mer fluffet

    Och flyll sedan en spritspåse med fluffet och dekorera sedan enligt videon här nere.

    Du behöver en slät tyll på 13 mm eller klipp ett hål i spritspåsen & en sked.

    https://www.youtube.com/watch?v=Hmc5qtjdGvM

Till dekoration
  • Tvätta jordbgubbarna.

    Skär av en bit på sidan av jordbubbarna så att dem ligger mer plant på tårtan.

    Behåll stjälkarna.

    Smält chokladen över ett vatten bad, en sort i taget.

    Doppa sedan jordgubbarna i chokladen.

    Ringla sedan med vit choklad på de jordgubbarna som är mörka och tvärt om på de vita.

    Låt jordgubbarna torka på bakplåtspapper i kylen. Dekorera sedan med dem på tårtan