Bild på Jultårta med smak av pepparkaka

Jultårta med smak av pepparkaka

Milda, www.milda.se
ons, 2010-11-17 15:54

Perfekt till adventskalaset!

 

Förberedelser ca 15 minuter

Tillagningstid ca 60 minuter

Receptet ger

10-12
bitar

Ingredienser & Gör så här

Ingrediens

  • 2 ägg
  • 3 dl farinsocker
  • 4 dl vetemjöl
  • 2 tsk kanel
  • 1 tsk kardemumma
  • ½ tsk ingefära
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 dl lingonsylt
  • 1 dl Milda fraiche
  • 1 dl Milda flytande margarin + 1 msk till formen
  • 2 msk ströbröd eller vetemjöl till formen

Rubrik

  • Fyllning och garnering

Ingrediens

  • dl Milda Vaniljvisp
  • 200 g Crème Bonjour Naturell
  • ½ dl lingonsylt
  • ½ dl frysta lingon

Gör så här

  1. Värm ugnen till 175°C. Smörj och bröa en springform, 24 cm i diameter.

  2. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl, kryddor och bakpulver. Tillsätt mjölblandningen, Milda Fraiche, lingonsylten och Milda flytande margarin i äggsmeten.

  3. Häll smeten i formen och grädda längst ner i ugnen i 30–40 min, känn efter med en sticka om kakan är färdig.

  4. Stjälp upp kakan och låt svalna.

Rubrik

  • Fyllning och garnering

Gör så här

  1. Mjuka upp Crème Bonjour med hjälp av en gaffel.

  2. Dela den kalla kakan i två lika tjocka delar.

  3. Vispa Milda Vaniljvisp fluffigt och blanda med Crème Bonjour till en slät smet. Använd hälften av smeten som fyllning och den andra hälften till att bre över tårtan.

  4. Passera lingonsylten genom en finmaskig sil. Häll den släta lingonsylten en spritspåse. Spritsa mönster på tårtan och garnera med tinade lingon.

God och lättbakad "tårtkaka"

God och lättbakad "tårtkaka" som hade en strykande åtgång på julbuffén i restaurangen i fjol. Den är en given favorit även till årets julbuffé.

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.