Hoppa till huvudinnehåll
Om oss

Logga in / Skapa konto

Sök
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(41)

Klassisk rulltårta

God rulltårta som passar vid alla tillfällen. :-)

Berlina

Vote
(41)

Räcker till 1 rulltårta

Räcker till...

1 rulltårta

Kategorier

Ingredienser

Så gör du

  • 2 ägg
  • 2 dl socker
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1½ tsk vaniljsocker Kan uteslutas
  • ½ dl mjölk
Fyllning
  • hallonsylt (annan sylt går också bra)
  1. Sätt ugnen på 240° grader

  2. Vispa ägg och socker pösigt.

  3. Blanda alla resterande torra ingredienser i en annan bunke, och vänd sedan ner det i smeten.

  4. Tillsätt mjölk.

  5. Bred ut smeten på ett bakplåtspapper och kör in plåten i ugnen, grädda i cirka 9 minuter.

  6. Ta ut kakan ur ugnen och låt den bli kall.

  7. Skär ut kanterna så att dom blir jämna, bre sedan ut sylten på kakan. Rulla ihop den hårt och ställ rulltårtan i kylskåpet.