Bild på Klassisk rulltårta

Klassisk rulltårta

Berlina
sön, 2012-11-25 23:18

God rulltårta som passar vid alla tillfällen. :-)

Receptet ger

1
rulltårta

Ingredienser & Gör så här

Ingrediens

  • 2 ägg
  • 2 dl socker
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • tsk vaniljsocker Kan uteslutas
  • ½ dl mjölk

Rubrik

  • Fyllning

Ingrediens

  • hallonsylt (annan sylt går också bra)

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 240° grader

  2. Vispa ägg och socker pösigt.

  3. Blanda alla resterande torra ingredienser i en annan bunke, och vänd sedan ner det i smeten.

  4. Tillsätt mjölk.

  5. Bred ut smeten på ett bakplåtspapper och kör in plåten i ugnen, grädda i cirka 9 minuter.

  6. Ta ut kakan ur ugnen och låt den bli kall.

  7. Skär ut kanterna så att dom blir jämna, bre sedan ut sylten på kakan. Rulla ihop den hårt och ställ rulltårtan i kylskåpet.

hur många garder skall det

hur många garder skall det vara i ugnen om den blir bränd på 240 grader??

Den blev bränd (det ska nog

Den blev bränd (det ska nog inte vara 240 grader) och ps. Man kan inte låta den svalna innan man har rullat den(då går den inte att rulla som den ska)

:-)

:-)

jag tror det inte ska vara

jag tror det inte ska vara 240 grader:)

den förstördes i ugnen

den förstördes i ugnen

Jätte gott !

Jätte gott !

Ska testa idag :)

Ska testa idag :)

Ser gott ut

Ser gott ut

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.