Hoppa till huvudinnehåll
Om oss

Logga in / Skapa konto

Sök
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(9)

Klassisk Sachertårta

Använd en springform ca 22 cm.

Här nedan finner ni vårt smaskiga recept på klassisk sachertårta:

Vote
(9)

Räcker till ca 8-10 portioner

Räcker till...

ca 8-10 portioner

Kategorier

Ingredienser

Så gör du

  • 100 gram mörk hackad choklad
  • 100 gram osaltat smör
  • 1 st Dr Oetker vaniljstång
  • 5 st ägg
  • 125 gram socker
  • 100 gram vetemjöl
  • ca 3 dl aprikos- eller apelsinmarmelad
Topping och dekoration
  • 50 gram smör
  • 2 msk grädde
  • 3 msk florsocker
  • 150 gram mörk finhackad choklad
  • Dr Oetker Silverpärlor
Topping och dekoration
  1. Sätt ugnen på 180 grader.

  2. Skrapa fröna ur vaniljstången. Smält hackad choklad, smör och vanilj i en skål över vattenbad. Separera äggen i vitor och gulor. Ta bort chokladen från vattenbadet och rör ner äggulorna i chokladblandningen.

  3. Vispa äggvitorna till vitt skum med elvisp. Tillsätt socker lite åt gången och vispa det hårt.

  4. Vispa försiktigt i 1/4 av vitorna i chokladblandningen och sedan ytterligare 1/4. Vänd sedan ned de resterande vitorna i chokladblandningen med en slickepott.

  5. Sikta över mjölet lite i taget och vänd försiktigt ner det i smeten.

  6. Häll smeten i en smord springform.

  7. Grädda kakan i 30-40 minuter. Låt svalna på galler.

  8. När den svalnat, lossa sidorna på springformen och tag försiktigt ur kakan. Vänd den upp och ner. Skär igenom den med en brödkniv, fiskelina el. dyl., så du får två kakbottnar.

  9. Bred 1 dl marmelad på den nedersta botten och lägg den andra botten ovanpå. Bred ut resten av marmeladen på sidorna och toppen av kakan.

Chokladglasyr
  1. Smält smör tillsammans med grädde och florsocker utan att det börjar koka. Tillsätt den finhackade chokladen och rör till en slät smet. Blandningen får inte koka!

  2. Ställ kakan på ett galler med bakplåtspapper under. Häll glasyren på toppen av kakan, bred ut med slickepott så det rinner ner och täcker sidorna.

  3. Låt glasyren stå och stelna under en timmes tid. Flytta sen över den till ett kakfat med hjälp av en tårt- eller stekspade. Dekorera med silverkulor.