Bild på Lättbakad blåbärstårta
Bild på Lättbakad blåbärstårta
Bild på Lättbakad blåbärstårta

Lättbakad blåbärstårta

Dr. Oetker, www.oetker.se
fre, 2012-01-27 17:41

En tysk klassiker som är mycket god och lättbakad.

Receptet ger

ca 10-12
bitar

Ingredienser & Gör så här

Ingrediens

  • 100 gram smör
  • 1,25 dl strösocker
  • 2 tsk Dr. Oetker vaniljsocker
  • 1 knivsudd salt
  • 2 ägg
  • 1,5 dl vetemjöl
  • 0,5 tsk Dr. Oetker bakpulver

Rubrik

  • Vaniljkräm

Ingrediens

  • 2 äggulor
  • 3 dl mjölk
  • 3 msk socker
  • 1 msk potatismjöl
  • 1 msk Dr. Oetker vaniljarom

Rubrik

  • Dekoration

Ingrediens

  • 250 gram färska eller frysta blåbär (ca 5 dl)
  • vinbärsgelé (att pensla över bären)

Gör så här

  1. Rör smöret mjukt och smidigt med elvisp.

  2. Tillsätt socker, vaniljsocker och salt under fortsatt omrörning.

  3. Tillsätt äggen, ett i taget.

  4. Blanda mjöl med bakpulver och vänd ned det utan att röra för mycket.

  5. Häll smeten i låg tårtform med höjda kanter eller en vanlig springform.

  6. Grädda i 180 grader i cirka 20 minuter. Stjälp upp kakan och låt den svalna.

  7. Vispa ihop alla ingredienser till vaniljkrämen i en tjockbottnad kastrull. Låt blandningen hettas upp under vispning tills krämen tjocknar. Se till att ta av kastrullen från plattan innan krämen kokar.

  8. Låt svalna.

  9. Täck kakan med vaniljkräm och strö färska eller frysta otinade blåbär över hela kakan.

  10. Värm vinbärsgelén, och pensla över bären.

  11. Ställ tårtan kallt tills gelén stelnat.

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.