Hoppa till huvudinnehåll
Om oss

Logga in / Skapa konto

Sök
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(15)

Lättbakad blåbärstårta

En tysk klassiker som är mycket god och lättbakad.

Här nedan finner ni vårt recept på lättbakad blåbärstårta:

Vote
(15)

Räcker till ca 10-12 bitar

Räcker till...

ca 10-12 bitar

Kategorier
Recepttyp Tårtrecept

Ingredienser

Så gör du

  • 100 gram smör
  • 1,25 dl strösocker
  • 2 tsk Dr. Oetker vaniljsocker
  • 1 knivsudd salt
  • 2 ägg
  • 1,5 dl vetemjöl
  • 0,5 tsk Dr. Oetker bakpulver
Vaniljkräm
  • 2 äggulor
  • 3 dl mjölk
  • 3 msk socker
  • 1 msk potatismjöl
  • 1 msk Dr. Oetker vaniljarom
Dekoration
  • 250 gram färska eller frysta blåbär (ca 5 dl)
  • vinbärsgelé (att pensla över bären)
  1. Rör smöret mjukt och smidigt med elvisp.

  2. Tillsätt socker, vaniljsocker och salt under fortsatt omrörning.

  3. Tillsätt äggen, ett i taget.

  4. Blanda mjöl med bakpulver och vänd ned det utan att röra för mycket.

  5. Häll smeten i låg tårtform med höjda kanter eller en vanlig springform.

  6. Grädda i 180 grader i cirka 20 minuter. Stjälp upp kakan och låt den svalna.

  7. Vispa ihop alla ingredienser till vaniljkrämen i en tjockbottnad kastrull. Låt blandningen hettas upp under vispning tills krämen tjocknar. Se till att ta av kastrullen från plattan innan krämen kokar.

  8. Låt svalna.

  9. Täck kakan med vaniljkräm och strö färska eller frysta otinade blåbär över hela kakan.

  10. Värm vinbärsgelén, och pensla över bären.

  11. Ställ tårtan kallt tills gelén stelnat.