Hoppa till huvudinnehåll
Om oss

Logga in / Skapa konto

Sök
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(4)

Lime- och kokostårta

Kombinationen Lime och kokos är fantastisk. Sött och syrligt i en magisk kombination.

Vote
(4)

Räcker till 1 tårta

Räcker till...

1 tårta

Kategorier

Ingredienser

Så gör du

Limekaka:
  • 150 g rumsvarmt smör
  • 2 dl socker
  • rivet skal från 1 lime (+saft om man vill)
  • 2 st ägg
  • 4 dl vetemjöl
  • 2 tsk Dr. Oetker bakpulver
  • 1,5 dl mjölk
Limecurd:
  • 3 st limefrukter
  • 1,5 dl socker
  • 1 ägg
  • 75 g smör
Kokosmousse:
  • 2 dl Kesella
  • 2 dl socker
  • 2 dl kokos
  • 4 dl grädde
Limekaka:
  • Vispa smör, socker, limeskal och eventuell limesaft poröst. Blanda sedan ner ett ägg i taget och vispa tills det är helt utblandat. Häll ner mjöl och bakpulver och vänd försiktigt ner i smeten. Häll till sist i mjölken och rör försiktigt till en jämn smet.

    Klä en form med bakplåtspapper eller smöra och bröa formen innan du häller i smeten.

    Grädda i 175 grader i ca 45 minuter. För en hög tårta passar en 15 cm form och för en lite lägre 20cm. Är alltid snyggt med en hög tårta men det kan vara lite lättare att äta den lägre modellen ;-).

Limecurd:
  • Blanda rivet skal och saft från limen, socker och ägg i en kastrull. Låt sjuda på svag värme tills det blir en tjock kräm. Ta bort från plattan och rör klickvis i smöret. Låt svalna och förvara sedan i kylskåp.

Kokosmousse:
  • Vispa ihop kesella och socker och blanda ner kokos. Lägg i en burk med lock och ställ i kylen så smaken får dra till sig. Ju längre desto bättre så förbered gärna detta dagen innan.

    Vispa grädde rätt hårt och blanda samman.

    Dela kakan i tre delar. Bred ut ett lager limecurd och lite kokosmousse på varje lager. Täck tårtan med kokosmoussen och dekorera med lite kokos och rivet limeskal.

    Toppa med färska jordgubbar.