Bild på Mandel och Valnötstårta
Bild på Mandel och Valnötstårta
Bild på Mandel och Valnötstårta
Bild på Mandel och Valnötstårta

Mandel och Valnötstårta

Dr. Oetker, www.oetker.se
ons, 2015-02-04 15:50

Receptet ger

1
tårta

Ingredienser & Gör så här

Rubrik

  • Pajdeg:

Ingrediens

  • 3 dl vetemjöl
  • 0,5 tsk salt
  • 1 dl florsocker
  • 2 tsk Dr. Oetker vaniljsocker
  • 100 g smör
  • 1 st ägg

Rubrik

  • Fyllning:

Ingrediens

  • 3 st ägg
  • 1,5 dl flytande honung
  • 25 g mjukt smör
  • 1 msk Dr. Oetker vaniljsocker
  • apelsinskal från 1 apelsin
  • 100 g Dr. Oetker mandelsplitter
  • 2 påsar Dr. Oetker valnötskärnor (100 g)

Gör så här

  1. Pajdeg:

    Blanda mjöl, salt, florsocker och vaniljsocker. Smula ned smöret i blandningen. Tillsätt äggen och knåda samman till en deg. Täck degen med plastfolie och lägg i kyl minst en timme. Knåda degen lätt och tryck ut den i smord springform, ca 24 cm diameter.

    Fyllning:

    Sätt ugnen på 175 grader. Rosta mandelsplitter någon minut i torr stekpanna. Vispa samman honung, ägg, smör, vaniljsocker och rivet apelsingskal. Tillsätt mandel och valnötter. Häll fyllningen i pajformen. Grädda i 175 grader i 30 - 40 min. Låt kakan kallna helt, gärna i kylen innan servering.

    Servera gärna kakan med en klick vispad grädde.

    Tips:

    Prova att byta ut apelsinskal mot 2 tsk Dr. Oetker Pepparkakskryddor!

     

     

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.