Bild på Marängtårta med hallon

Marängtårta med hallon

Dr. Oetker, www.oetker.se
tors, 2016-03-31 07:03

Recept på krispiga marängbottnar med hallonkräms-fyllning och toppad med färska hallon. Mums!

Receptet ger

ca 10-12
portioner

Ingredienser & Gör så här

Ingrediens

  • 3 ägg M/L
  • 180 g socker
  • 1 msk pressad citron

Rubrik

  • Hallonkräm:

Ingrediens

  • 2,5 dl vispgrädde
  • 2 dl creme fraiche 34%
  • 6 msk florsocker
  • koncentrerad hallonsaft

Rubrik

  • Dekoration:

Ingrediens

  • ca 500 g färska hallon
  • ev. lite florsocker

Gör så här

  1. Marängbottnar: Blanda äggvitor, socker och pressad citron i en värmetålig skål eller bunke. Placera skålen över en kastrull med sjudande vatten. Värm marängsmeten över vattenbad och rör om tills sockret löst sig.

  2. Sätt ugnen på 130 grader varmluft. Lägg bakplåtspapper på en två plåtar.

  3. Vispa marängmassan i 5-7 minuter tills den är blank och har svalnat. Fördela marängmassan i 3 lika stora rundlar (ca 20 cm i diameter) på plåtarna. Sätt plåtarna i ugnen och sänk direkt värmen till 90 grader.

  4. Grädda bottnarna i 1,5 timme och stäng av ugnen. Låt bottnarna svalna i ugnen innan de försiktigt avlägsnas från bakplåtspappret.

  5. Hallonkräm: Vispa grädde, creme fraiche, florsocker och koncentrerad hallonsaft efter smak till en luftig kräm.

  6. Lägg den nedersta marängbotten på det fat den ska serveras på. Det kan vara svårt att flytta på marängtårtan när den är färdig. Fördela 1/3 av hallonkrämen på den första marängbotten och lägg därefter ett lager hallon över. Lägg nästa marängbotten ovanpå och fördela ännu en 1/3 av krämen. Därpå läggs ytterligare ett lager hallon. Lägg den sista botten överst och fördela den sista 1/3 av krämen på toppen. Dekorera toppen av tårtan med de sista hallonen.

  7. Pudra ev tårtan med lite florsocker strax innan servering. Om bären är lite stötta och fuktiga så uteslut florsockret då det annars bara smälter. Servera tårtan direkt eller låt den stå högst en timma i kylskåp. Står den längre blir marängbottnarna mjuka.

Skitbra....men kan man inte

Skitbra....men kan man inte ha lite funlight istället för koncentrerad hallon saft! Funlight går väl lika bra

Funlight går lika bra. Lycka

Funlight går lika bra. Lycka till med ditt bakande! Mvh baka.se

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.